Lepik: seilame tundmatutes vetes

18. september 2008, 13:06

Tarkinvestor.ee analüütik Kristjan Lepik
analüüsis Lehman Brothersi pankrotiavaldust ning märgib, et turgude jaoks
oli see üsna suur üllatus, kuna USA riigilt oodati tuge Lehmanile.

"Praegu on tegemist erakordsete sündmustega, ajaloost sarnaseid olukordi ei leia - seilame tundmatutes vetes," märgib Lepik. "Siiski," kirjutab ta, "kui keegi tahab iga hinnaga praegu müüa oma positsioone, siis ma kannataks veidi - nii suure närvilisuse puhul pole suur müük mõistlik, tõenäoliselt pakuvad lähinädalad müügiks paremat võimalust."

Lepiku sõnul käib mäng praegu väga kõrgete panustega ning nädala lõpuks on oluliselt selgem, kas FED/Treasury kontrollivad olukorda või hakkab see neil käest libisema. Eks sellest sõltuvad omakorda ka aktsiahinnad üle maailma.

Lepik rõhutab, et Ka Treasury/FEDi käitumine on muutunud - päästeti ju kevadel kesisemas olukorras olnud Bear Stearns. Lehmani enam samadel tingimustel päästma valmis ei oldud. "Paradoksaalne olukord - Bear päästeti seetõttu, et nad olid viletsamad riskijuhtijad ning sattusid probleemidesse varem," osutab ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. September 2008, 13:06
Otsi:

Ava täpsem otsing