Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kehra paberivabrik pannakse ajutiselt kinni

  "Meil oli kavas ajutiselt töö peatada, kuid seoses väljamaksetega Eesti Gaasile oleme sunnitud tegema seda pool nädalat varem. Ilma gaasita ei saa me töötada. Kuid kavatseme kolme nädala pärast tööd jätkata," seletas Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi juhatuse liige Aime-Kersti Kelder.
  Tema sõnul käib praegu tootmisprotsessi lõpetamine. Küsimusele Kehra vabriku võlgnevuse suuruse kohta vastas ta, et finantsküsimused ei kuulu tema kompetentsi, aga selle eest vastutav inimene viibib praegu välismaal.
  Töötajad said tehase sulgemisest teada esmaspäeval. Ühe töötaja sõnul võis seda ka varem aimata, nii et erilisi emotsioone see ei tekitanud. Mis tehasest edasi saab, ei osanud ta arvata. "Inimesed jäävad tööta ja uue töö leidmisega ei pruugi kõigil hästi minna," ütles töötaja.
  Kelder ütles, et on veel vara rääkida tehases töötavate inimeste saatusest, kuna konkreetsed sammud lepitakse kokku alles nädala lõpuks.
  "See on katastroof. Halvim uudis, mida oleksite saanud teatada," ohkas Anija vallavanem Jüri Lillsoo. Tema sõnul töötab vallas asuvas Horizon Tselluloosi ja Paberi ASis üle 500 inimese, 80 protsenti valla elanikkonnast. See aga tähendab, et valla tulubaas saab tugeva löögi.
  Lisaks sellele tuletas vallavanem meelde sedagi, et reoveed on suunatud läbi Kehra vabriku puhastusseadmete. "Kui vabrik jääb seisma, võib meid hakata nimetama ökoterroristideks," lisas ta.
  "Ansip rääkis, et varsti oleme viie Euroopa Liidu rikkaima riigi hulgas. Las ta siis tuleb siia ja annab tarka nõu, mida teha. Riigikogul ka raha enam ei ole. Ehk minna Putinilt küsima? Iirimaa nad ju päästsid hädast välja," on vallavanem nördinud.
  Eesti Gaasi juhatusel liige Raul Kotov kinnitas eile, et alates õhtust nad Kehra paberitehasele gaasi enam ei tarni. "Kuna Kehra tehas on meile gaasi eest võlgu, siis täna kell neli pidime neile gaasi sulgema," ütles ta eile.
  Võlgnevuse suurust Kotov ei öelnud, märkides vaid, et see on rahaliselt piisavalt suur, neil on tasumata osaliselt veel ka augusti gaasi eest.
  Võlgnevuse tasumine on Kotovi sõnul praegu nüanssides veel läbi rääkimata. "Eks nad püüavad leida võimalusi faktooringuga tasuda ja leida täiendavaid laenuallikaid," arutles ta võimaluste üle. Kotov lisas, et Eesti Gaas on valmis asja arutama iga kell.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Raadiohommikus: Tallinna Kaubamaja, Baltic Horizon Fund, muusika idufirma ja mööblisse investeerimine
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.
Millised on kaubandusäri väljavaated sügisel – energiakriis ja tarbijate kindlustunde vähenemine teevad kaupmeestele muret. Kuidas on kõrge inflatsioon mõjutanud kaupmeeste käivet sel suvel? Arendame teemat koos Kaubamaja ASi juhi Erkki Laugusega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.