Haigekassa katab puudujäägi reservidega

19. detsember 2008, 10:19

Tänasel Haigekassa nõukogu koosolekul läbis
teise lugemise Haigekassa uus eelarve, kus puudujääk kaetakse peamiselt eelmiste
perioodide jaotamata tulemi arvelt.

Uues eelarve eelnõu versioonis arvestatakse sotsiaalmaksu ravikindlustuse osa vähenemisega 935 miljoni krooni võrra. Puudujääk kaetakse peamiselt eelmiste perioodide jaotamata tulemi arvelt. Osa raha hoitakse siiski kokku ka erinevatelt ravikindlustuse kuludelt nagu töövõimetushüvitistelt ja hambaravihüvitistelt, teatas Haigekassa.

Haigekassa juhi Hannes Danilovi kinnitusel tervishoiuteenustele kuluvat raha ei vähendata. "Seega ravijärjekorrad ei pikene ning arstiabi kättesaadavus hoitakse järgmisel aastal 2008. aastaga samal tasemel," sõnas ta.

Samuti ei muudeta eelarve uue versiooni järgi töövõimetushüvitiste väljamaksmise korda. "Prognoositavad kulud töövõimetuslehtedele vähenevad tööhõive languse tõttu," ütles Danilov. Tulenevalt ravikindlustuse seaduse muudatusest vähenevad kulud ka hambaravi hüvitiste arvelt, kuna riigikogu otsusega kahaneb 1. jaanuarist 2009 hüvitist saavate isikute arv.

Tuleval aastal saavad hambaravihüvitist endiselt taotleda pensionärid, töövõimetuspensionärid ja rasedad. Proteeside hüvitamise osas pensionäridele ja töövõimetuspensionäridele ei muutu järgmisel aastal midagi.

Sotsiaalministrist Haigekassa nõukogu esimehe Maret Maripuu sõnul on inimeste tervis peamine, mida otsuseid tehes arvesse võetakse. "Usun, et väljapakutud lahendused toimivad ka pikas perspektiivis ja kõigi meie tervis on hoitud," ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2008, 10:19
Otsi:

Ava täpsem otsing