Kõrgeim SMS-laenude intressimäär on 72%

25. veebruar 2009, 19:39

Riigikogu võttis vastu seaduse, mis
kehtestab turuolukorrast sõltuva paindliku piirmäära füüsiliste isikute
tarbimislaenudele, mis on 72 protsenti aastas.

Tarbija poolt tasumisele kuuluva krediidi kulukuse määr ei tohi ületada krediidi andmise ajal Eesti Panga viimati avaldatud keskmist krediidiasutustelt eraisikutele antud tarbimislaenude kulukuse määra enam kui kolm korda. Kui võtta arvesse, et jaanuaris oli see määr 24 protsenti aasta baasil, siis kolmekordne keskmine intress aastas on 72 protsenti.

69 poolthäälega võeti vastu valitsuse algatatud tsiviilseadustiku üldosa seaduse ja võlaõigusseaduse muutmise seadus, mis kehtestab turuolukorrast sõltuva paindliku piirmäära füüsiliste isikute tarbimislaenudele (nn SMS-laenudele). Nimetatust suurem tarbijakrediidilepingu intressimäär või krediidi kulukuse määr on seaduse loojate hinnangul vastuolus heade kommetega.

Nimetatud krediidi kulukuse määra igakuise avaldamise korraldab Eesti Pank oma veebilehel.

Seadus jõustub käesoleva aasta 1. mail.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2009, 21:20
Otsi:

Ava täpsem otsing