Q Vara küsib saneerimiskavaga 4aastast armuaega

27. veebruar 2009, 12:36

Vahetult enne aastavahetust kohtult
saneerimiskaitset palunud kinnisvarafirma Q Vara küsib võlakirjainvestoritelt
neljaaastast armuaega ning õigust laene tagasi maksta siis, kui neile
kinnisvara müügist raha laekub.

Pankade nõuded lähevad 100% rahuldamisele, kuid kõrvalnõuded kantakse maha. Võlakirjainvestorid saaks 5 miljoni euro asemel tagasi 3 miljonit eurot, ülejäänud kantaks maha. Saneerimiskavas on loetletud arvukalt väiksemaid võlausaldajaid, kes kaotaksid 50% nõudest, ja nagu pangalaenude ja liisingute puhulgi, kõrvalnõuded kantaks maha.

Lisaks nõuab Q Vara, et praegune võlakirjade tagatisagent Sampo pank vahetataks advokaadibüroo vastu ning võlakirjad tuleks börsilt ära.

Ühtlasi selgub saneerimiskavast, et Q Vara on võtnud Carmen Kassi ja Jürgen Järviku firmalt Novaator Invest 15 miljonit krooni saneerimislaenu, mis makstaks tagasi täies ulatuses ja enne, kui kolmandasse sorti liigitatud võlausaldajad oma nõuetest 50% kätte saavad.

Alo Lillepeale, Ivo Lillepeale ja Tanel Peetersile on ette nähtud motivatsioonipakett, mis annab neile eelisaktsiad ning 10% kasumiosast, mis ületab nelja aasta jooksul 100 miljonit krooni.

Q Vara kohustuste maht oli 7. jaanuari seisuga 351,5 miljonit krooni. Sellest moodustas 186,7 miljonit krooni võlg investoritele, 127,7 miljonit krooni võlad pankadele, 22 miljonit krooni võlad hankijatele ning 15 miljonit krooni Novaator Investilt võetud saneerimislaen.

Kuna müümata elamispindade, projektide ja kinnistute turuväärtusele hindamisest saneerimiskavas juttu ei olnud, pole seda ilmselt tehtud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2009, 12:10
Otsi:

Ava täpsem otsing