Q Vara lasi endast kiirlaenuga vere välja

01. jaanuar 2009, 12:07

Kohtule esitatud saneerimisavaldusest
selgub, et sildlaenuna võetud kõrgeintressilised laenud imesid Q Vara
rahast tühjaks.

Saneerimisavalduses kurdab Q Vara pikalt majanduse jahtumist ning nõudluse vähenemist, mistõttu rahvas kinnisvaraarendajailt enam kõike ära ei ostnud ning suured laojäägid tekkisid.

"Kliendid, kelle jaoks hinnatase oli muutunud kõrgeks ning finantseerimine keerulisemaks, hakkasid enam väärtustama ehituskvaliteeti ja asukohta, mis tähendas, et paljud valminud ja valmivad arendused ei leidnud enam ostjaid. Varasematel aastatel läksid kaubaks igasugused tooted," märkis ettevõte.

"Kokkutõmbunud pangafinantseeringute tõttu on Q Vara finantskulude maht kujunenud oodatust oluliselt kõrgemaks, kuivõrd kõrge intressimääraga sildfinantseeringute refinantseerimine on kujunenud oluliselt raskemaks," lisas ülevaade maksejõuetuse tekkimise põhjustest.Doonor verekeskusesDoonor verekeskuses

Q Vara volikirjaga esindanud Ivo Lillepea teatas eile börsile, et firma taotleb tütarettevõtte Q Ehituse pankrotti ning saneerimiskaitset. Q Varale ihuvad hammast võlakirjade ennetähtaegset lunastamist nõudnud investorid.

Q Vara emiteeris 2006. aasta sügisel 78 miljoni kroonises mahus võlakirju, mis tuleks lunastada tänavu 12. jaanuaril. Ettevõttel pole aga raha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2009, 16:28
Otsi:

Ava täpsem otsing