Ahti Kallaste: erasektor võiks saada ametniku töö

14. aprill 2009, 18:07

Riik võik erasektorile ära anda ametniku
töö, näiteks raamatupidamisarvestust saab palju rohkem tehnoloogiliselt ära
teha, leidis Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste.

„Erasektorile võiks ära anda ametniku töö,“ vastas Kallatse tänasele päevaküsimusele, mis teenuseid võiks riik erasektorile ära anda.

„Erinevad suhtlused ja kanalid, mis on seotud oma suhtelt inimestega, kas kirja või postivahetus - vaatan posti vaatevinklist. Kindlasti saab ära anda ja täielikult ümber korraldada raamatupidamisarvestuse. Seda saab palju rohkem tehnoloogiliselt ära teha ja viia hoopis teistesse kanalitesse,“ rääkis ta.

Kallaste sõnul on ametniku funktsioon ikka teine – otsuste ja seadustega tegelemise tasemel.

„Olen rohkem tsentraalsuse mitte detsentraalsuse pooldaja. Näen tsentraliseerimisega just kahte võitu, rahalist ja kvaliteedi võitu. Kui funktsioonid on liiga ära hajutatud, siis ei suudeta tagada head kvaliteeti, mis on ühetaoline ja üle Eesti. Varem või hiljem hakkavad tekkima kvaliteedi probleemid ja, siis raha probleemid. Neid probleeme tuleb vahetevahel uksest ja aknast,“ märkis Kallaste.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2009, 10:42
Otsi:

Ava täpsem otsing