LHV: Ekspress Grupi tulemused nõrgemad kui ootasime

08. mai 2009, 18:39

Majanduslangus on ettevõtte tulemustes
selgelt kajastumas ning 18 protsendiline langus müügis jäi selgelt LHV
ootustele alla, kinnitas investeerimisfirma Äripäevale.

Ärivaldkondade lõikes suutis ainsana positiivselt üllatada infoteenuste segment, mis ületas LHV käibeprognoosi 11%. Kuigi grupitasandil on jõuliselt tegeletud ka kulude piiramisega, ei kajastu sellest tulenevad positiivsed mõjud veel täielikult esimese kvartali tulemustes. Seetõttu lõpetati ka oluliselt suuremas kahjumis, kui me ootasime, kinnitas analüütik Henri Adams

Samal ajal on toimunud aktsionäride jaoks mõned väga olulised arengud. 23. aprillil teatas Ekspress Grupp, et plaanib müüa infoteenuste äri (Ekspress Hotline). Antud tehingult teenitakse ligikaudu 6 miljonit eurot mis tähendab, et ettevõtte likviidsuspositsioon muutub märgatavalt paremaks. Seega ei valmista Delfi ostuks võetud laenu teenindamine, mille jääk oli 31. märtsi seisuga 35,8 miljonit eurot, enam nõnda palju peavalu.

LHV soovitus Ekspress Grupi aktsiale on hetkel Müü.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2009, 16:36
Otsi:

Ava täpsem otsing