Läti riigi võlakirjaoksjon õnnestus

01. juuli 2009, 17:10

Läti riik müüs täna kõik okskonile pandud
ühe- ja kolmekuulised võlakirjad kogusummas 30 miljonit latti, kirjutas
Bloomberg.

Ühekuuliste võlakirjade - kogusummas 22 miljonit latti - intressiks kujunes 11,9% ja ja kolmekuulistel võlakirjadel 12,5%. Tegemist oli esimese oksjoniga viimase kahe nädala jooksul.

Läti pankadevahelisel turul alanesid intressid selle nädala algul järsult, reageerides teatele, et ELi rahanduskomitee toetas 26. juunil Lätile 1,2 miljardi euro suuruse laenuosa väljamaksmist. Lati laenamise hinna langus on riigi võlakirjade müüki lihtsustanud, kommenteerisid analüütikud.

3. juunil ei leidnud Läti riik oksjonile pandud võlakirjadele kogusummas 50 miljonit latti mitte ühtegi ostjat, mis seadis surve alla ka teiste Ida-Euroopa riikide valuutad ja Rootsi pankade aktsiad. 4. juunil müüs Läti valitsus võlakirju 2,75 miljoni lati ning 10. juunil 15 miljoni lati väärtuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. July 2009, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing