Goldman Sachs purustas ootused

14. juuli 2009, 15:45

Esimesena suurtest pankadest oma teise
kvartali tulemused avaldanud Goldman Sachs tegi analüütikute prognoosidele
kaarega tuule alla.

Goldman teenis teise kvartali kasumiks peamiselt tänu kauplemistasudele 4,93 dollarit aktsia kohta, samal ajal, kui turg ootas näitajaks 3,49 dollarit aktsia kohta. Kolme kuu käibeks tuli aga 13,8 miljardit dollarit, analüütikud prognoosisid 11,2 miljardit dollarit.

Goldman kandis teise kvartalisse ka valitsusele tagasi makstud 10 miljardi dollari suuruse TARP-raha, mis vähendas kasumit 0,78 dollarit aktsia kohta. Goldman Sachs on võrreldes konkurentidega kriisile üsna hästi vastu pidanud ja lõikab nüüd teiste pankade nõrkusest kasu.

Mullu teises kvartali teenis Goldman Sachs kasumiks 4,58 dollarit aktsia kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. July 2009, 23:10
Otsi:

Ava täpsem otsing