Saaremaa laevaehitaja loobub Ukraina võõrtöölistest

02. september 2009, 20:12

Saaremaal Nasval tegutsev laevatootja
Baltic Workboats koolitab välja kohalikud keevitajad, kes asendaks möödunud
aasta alguses palgatud kuut Ukraina oskustöölist.

"Panustame tulevikus rohkem oma tööjõule," ütles Baltic Workboatsi juhatuse esimees Margus Vanaselja Meie Maale. "Seetõttu olemegi võtnud suuna Ukrainast palgatud tööliste arvu vähendamisele," lisas ta.

Vanaselja sõnul on ukrainlased palgatud sealse firma kaudu ning teevad Saaremaal allhanketööd, mistõttu on ukrainlaste töötunnitasu suurem kui vahendajateta tegutsevatel eestlastel. "Pikemas perspektiivis tahaks ainult Eesti tööjõule toetuda, sest välismaalt värbamine läheb liiga kalliks," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2009, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing