Nitroferdi saatus selgub lähipäevil

23. september 2009, 07:50

Kohtla-Järve mineraalväetiste tehases,
millega on seotud ligemale 500 töötajat, peaks selle nädala lõpuks vastu võetama
otsus, kas käivitada aasta algul peatatud tootmine või valmistuda seadmete
demonteerimiseks, et need külmal ajal kahjustada ei saaks.

"Meie toodangu hind langeb maailmaturul jätkuvalt," rääkis Nitroferdi peadirektor Aleksei Nikolajev Põhjarannikule. "Ja kui võtta arvesse seda, kui palju me peame praegu maksma elektri, auru, vee ja gaasi eest, siis pole mõistlik tehast käiku lasta. Toodangu tootmine võib kuus kuni 40 miljonit krooni kahju tuua."

Samas on talv ukse ees ning kui tehas jätkuvalt tööta seisab, siis peab hakkama tegema hoopistükkis käikuandmisele vastupidiseid töid, et seadmed kahjustada ei saaks, praegu kooskõlastatakse ettevõtte edasise saatuse küsimust aktsionäride, Nitroferdi nõukoguga. "Äkki lähevad hinnad üles või langetab Eesti Energia hinda," avaldas Nikolajev lootust tehase käivitamiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. September 2009, 07:50
Otsi:

Ava täpsem otsing