• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kärajad: euro on Eesti majanduse elukindlustus

  Välisinvestorite devalveerimise hirmu me ilma eurota maha võtta ei saa, ütles kärajatel Eesti Kaubandus-Tööstuskoja esimees Toomas Luman.
  Lähiriike Skandinaaviast ja Saksamaad näiteks pole võimalik Eestisse ilma eurota investeerima meelitada. Kuid samas ei tohiks Lumani sõnul unustada seda, et euro on vaid vahend, mitte eesmärk omaette.
  Kuigi euro toob endise hansapankuri Indrek Neivelti sõnul meile välisinvestorite usalduse, siis pimesi euro poole vaatamine on tema sõnul riskantne. "Mina olen eurot toetanud kümme aastat, kuid viie aasta pärast pole meil vahet, kas eelarvepuudujääk oli 3 või 5 protsenti. Oluline on see, et meil poleks palju töötuid ja neid, kes siit ära lähevad," märkis Neivelt.
  President Ilves ütles ürituse avakõnes, et olukorras, kus piltlikult öeldes lülitati täiskiirusel sõitvale autole sisse tagasikäik, ei ole küsimus enam õigetes manöövrites või sõiduvõtetes. "Küsimus on eluga pääsemises," sõnas ta.
  "Peame juba praegu mõtestama ja sõnastama need printsiibid, millele hakkab tuginema meie eelarve- ja majanduspoliitika pärast kriisi," rääkis president. "Ka siis, kui oleme jõudnud ühe vahefinišini ehk euroni. Olgem enda vastu ausad ja valitsuse suhtes äärmiselt nõudlikud: praegu on euro meie majandusele ainus ja parim elukindlustus, mida on maailma turgudelt võimalik soetada," lisas ta.
  Neivelti sõnul aitab usaldust suurendada usk sellesse, et tehtav end ka ära tasub. "Haavad tuleb ära lakkuda, selleni läheb veel aasta või kaks aega, kui inimesed muutuksid optimistlikumaks. Kusagil peab rohelisem tuli ka paistma hakkama, alles siis võime rääkida tööhõive suurenemisest ja usalduse kasvamisest. Kui maailmast hakkavad paremad signaalid tulema, siis hakkab ka siin parem," märkis Neivelt.
  Lumani sõnul on praegu suurim probleem kasvav tööpuudus. "Häid valikuid meil enam pole, nüüd on tuleb valida halbade valikute hulgast," märkis ettevõtja ja lisas, et tunneb meie ühiskonnas puudust avatud ja argumenteeritud diskussioonidest.
  Neivelti sõnul pole kriis veel lõppu näinud, kuigi jalad on põhjas käinud. "Kriisi tulemus on see, et SKP lendab põhja," lausus ta.
  Autor: Kaisa Tahlfeld
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.