Inspektsioon: Swedbanki süüd tagantjärele raske tõestada

ÄP 16. oktoober 2009, 00:00

"Teoreetiline süüdistus selles, et pank on teinud võlakirjaemissiooni isikule, kes ei kvalifitseeru laenukliendiks, on väga tõsine süüdistus," sõnas Tropp. Ta lisas, et võimalikud huvide konfliktid on finantsinspektsiooni jaoks olnud viimase aasta jooksul üks peamisi tegevusvaldkondi.

Tropp nentis, et soov tagantjärele tõestada tehingute puhul pangasiseste "Hiina müüride" mittetoimimist on väga komplitseeritud ja mahukas töö.

Inspektsioon ei saanud kinnitada ega ümber lükata, kas Reval Crediti juhtumit hakatakse uurima või on juba uuritud.

Riigikogu liige Hannes Rumm kirjutab oma ajaveebis Reval Crediti saneerimiskavast, kust selgub, et kava järgi väheneks ASi Swedbank Investeerimisfondid nõue kuni 70 protsenti. Ligi 20 miljoni kroonisest nõudest, mille all on kinni Swedbanki Private Debt Fondi investorite raha, võib seega saneerimiskava kinnitamisel järele jääda vaid 6 miljonit. Panga nõuet kava järgi seevastu ei vähendata, see on ja jääb 28 miljonile kroonile, pikendataks vaid tagasimakse aega.

"Swedbanki tegevusest annab täpse ülevaate Harju maakohtu kohtuniku Mare Kõlvarti kohtuotsus 8. oktoobrist 2009," kirjutab Rumm. "Kohtunik jätab otsuses Reval Crediti saneerimisavalduse kinnitamata, kuid toob must-valgel välja saneerimiskavas kokku lepitud tingimused."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing