• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inspektsioon: Swedbanki süüd tagantjärele raske tõestada

  "Teoreetiline süüdistus selles, et pank on teinud võlakirjaemissiooni isikule, kes ei kvalifitseeru laenukliendiks, on väga tõsine süüdistus," sõnas Tropp. Ta lisas, et võimalikud huvide konfliktid on finantsinspektsiooni jaoks olnud viimase aasta jooksul üks peamisi tegevusvaldkondi.
  Tropp nentis, et soov tagantjärele tõestada tehingute puhul pangasiseste "Hiina müüride" mittetoimimist on väga komplitseeritud ja mahukas töö.
  Inspektsioon ei saanud kinnitada ega ümber lükata, kas Reval Crediti juhtumit hakatakse uurima või on juba uuritud.
  Riigikogu liige Hannes Rumm kirjutab oma ajaveebis Reval Crediti saneerimiskavast, kust selgub, et kava järgi väheneks ASi Swedbank Investeerimisfondid nõue kuni 70 protsenti. Ligi 20 miljoni kroonisest nõudest, mille all on kinni Swedbanki Private Debt Fondi investorite raha, võib seega saneerimiskava kinnitamisel järele jääda vaid 6 miljonit. Panga nõuet kava järgi seevastu ei vähendata, see on ja jääb 28 miljonile kroonile, pikendataks vaid tagasimakse aega.
  "Swedbanki tegevusest annab täpse ülevaate Harju maakohtu kohtuniku Mare Kõlvarti kohtuotsus 8. oktoobrist 2009," kirjutab Rumm. "Kohtunik jätab otsuses Reval Crediti saneerimisavalduse kinnitamata, kuid toob must-valgel välja saneerimiskavas kokku lepitud tingimused."
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.