BÖRS: USAs suur müügilaine

16. oktoober 2009, 17:52

USA on pettunud Bank of America kolmanda
kvartali kahjumi ja General Electricu analüütikute ootusi petnud käibest ning
vajutanud aktsiad miinusesse.

Bank of America aktsiahind on vajunud 3,98 protsenti ning General Electricu oma 3,93 protsenti.

„General Electric on USA majanduse baromeeter, seega need uudised on karistatavad. Oli väga palju lootust, et kõik ettevõtted teatavad ootusi ületavatest tulemustest. Investorid uskusid kuulujutte ja müüvad nüüd uudiste najal. Head uudised olid hinda juba sisse arvestatud,“ märkis Agilis Gestioni fondijuht Arnaud Scarpaci Bloombergile.

Ka International Business Machines (IBM) aktsia on vajunud 4,68 protsenti pärast langust uute lepingute sõlmimises ning aastase kasumiprognoosi samale tasemel jätmist, kuigi analüütikute poolt oodati tõusu.

Google teatas oodatust parema käibe ja kasumi ning on teinud 4,07protsendilise tõusu. Kahtlemata on plussi aidanud vormistada ka Google’i juhi Eric Schmidti hinnang, et kriisi kõige hullem osa on möödunud ning ettevõte keskendub nüüd peamiselt ülevõtmistele.

Indeksid on varasemat miinust siiski vähendanud. Dow Jones tööstuskeskmine on langenud 0,54 protsenti, Nasdaq indeks 0,60 protsenti ning Standard Poor’s 500 aktsiaindeks 0,65 protsenti.

Sektoritest on kõige enam, 2,2 protsenti, vajunud konglomeraadid, mille esindajana veab põhjamuda General Electric. Pea kaheprotsendilise vajumise on teinud ka finantssektor ning 1,1 protsenti on kaotanud tehnoloogia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2009, 22:56
Otsi:

Ava täpsem otsing