Google lajatas taas

16. oktoober 2009, 14:04

Paranenud majandusolukorra taustal
aktiivsemaks muutunud internetireklaamimine upitas Google'i käibe ja kasumi üle
analüütikute prognooside.

Internetihiiglase puhaskasum kasvas 27% ehk 1,64 miljardi dollarini või 5,13 dollarini aktsia kohta. Mullu kolmandas kvartalis näidati kasumiks 1,29 miljardit dollarit ehk 4,06 dollarit aktsia kohta. Goolge'i kolme kuu käibeks kujunes 4,38 miljardit dollarit, analüütikud ootasid 4,25 miljardit.

Kontserni juht Eric Schmidt märkis, et majandussurutise hullem osa on möödas ja ettevõttel on põhjust olla optimistlik. Schmidt teatas, et Google hakkab jõulisemalt investeerima, keskendudes peamiselt otsingutehnoloogiat ja reklaamimist arendada aitavate väikeste ettevõtete üle võtmisele, suurostud saavad olema harvad. Google'i juhi sõnul kavatsetakse juurde võtta ka uusi töötajaid.

"Google saab oma finantsdistsipliiniga palju paremini hakkama," kommenteeris Janco Partnersi analüütik Martin Pyykkönen. "Tundub, et nad on selles osas üha mõistlikumad," lisas analüütik, kelle sõnul on Google kuludele ja personali suurusele enam tähelepanu pööramas.

Ilma osade kuludeta tuli Google'i kasumiks 5,89 dollarit aktsia kohta, analüütikud ootasid aga võrreldavaks summaks 5,43 dollarit.

Kuigi ettevõtted on turunduskulud koomale tõmmanud, lõikas Google kasu reklaami nihkumisest internetti. Magna Globali prognooside kohaselt kasvab otsingureklaamimine sel aastal USAs 3,6%, samal ajal kui kogu reklaamiturg langeb 15%.

Google' aktsia kerkis järelturul 3,6% ehk 549 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. October 2009, 14:31
Otsi:

Ava täpsem otsing