Tuleva aasta eelarve esimene lugemine täna riigikogus

21. oktoober 2009, 08:14

Järgmise aasta riigieelarve, mille kulude
planeeritud maht on 89,6 ja tulude maht 84 miljardit krooni, tuleb täna
riigikogus esimesele lugemisele, vahendasid ERRi teleuudised.

Eelarve 12. oktoobril riigikogu suurde saali saatnud rahanduskomisjon teeb ettepaneku täna esimene lugemine lõpetada. Rahanduskomisjoni esimehe Taavi Rõivase sõnul kavatseb komisjon enne teist lugemist kohtuda osade ministritega jas omavalitsusliitudega, et arutada nende haldusalade eelarveid.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon on teatanud juba enne eelarve lugemist, et kavatseb teha eelarvesse kaks suuremat muudatusettepanekut, millest üks tõstaks omavalitsuste tulubaasi 430 miljoni krooni võrra. Samuti tuleks vähendada kaudsete maksude osakaalu eelarves, milleks tuleks toasooja käibemaksumäär viia tagasi 2007. aasta tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2009, 08:57
Otsi:

Ava täpsem otsing