ÄP fototoimetus • 26. oktoober 2009 kell 21:00

Lugeja arvab

Juhtkiri: Äripäev teatas kuriteokahtlusestMa ei saa, aru, miks on vaja tühjast kohast plõksida. Ehk et niimoodi teeb ÄP endale ise ajakirjandust ... Ja nii kujundab ajakirjandus oma lugeja mentaliteeti!Ainult kuriteo kahtlusest ei piisa selleks, et algatada kriminaalasi. Viimane on tõsine asi, selle läbiviimisel võivad kahjustuda paljude inimeste huvid ning elu tervikuna, mistõttu lihtsalt kahtluse puhul toiminguid pole otstarbekas läbi viia. Kui on olemas mingid faktid, siis palun väga!Mis, nüüd ongi nii, et kui ajakirjandus ehk ennast lipulaevaks arvav ÄP kirjutab mingi sousti kokku, toetudes kellegi raamatupidamise ja bilansi kajastustustele, eriti aga hetkel mingi inkassofirma soustnõudele..., siis on see kohe piisav dokument, mille alusel kriminaaljuurdlusi alustada??? Mis siis, et teatud faktid on õiged, näiteks tegelikult makstud summad ja kuupäevad. Igal siinsel lugejal, võtaks maksimaalselt 10 minutit aega, et sarnane "dokument" arvutis valmis teha ja see välja printida. Majandusajakirjanikud majanduslehest peaksid ikka aru saama, et esmalt on tsiviilvaidlus nõude olemasolu ja tunnustamise üle... ja siis rääkimine, et keegi on kohustatu ehk võlgnik. Mis dokumendid aga on üldse olemas, et väita, nagu keegi teine oleks reklaami eest maksnud? Pole ju neid! On hoopis dokumendid, et mingi firma on tellinud reklaami, selle mahus ja hinnas on kokku lepitud, ja selle alusel ka makstud. Kus on dokument, et see nii polnud ega olla või lepinguvabaduslikus riigis??Huvitav on jälgida, kuidas Reformierakonna ihuajaleht Postimees sellest juhtunust ignoreerivalt vaikib.

Autor: ÄP

Hetkel kuum