Signe Sillasoo • 12. november 2009 kell 21:00

PÖFFi alafestivalid alustavad

Neljapäeval algav tudengi- ja lühifilmide festival Sleepwalkers, mis tähitsab tänavu juba oma 10. sünnipäeva, toob publikuni taas valiku värskemaid tudengifilme nii Eestist kui ka mujalt. Ligi 600 tööst valiti tänavusse rahvusvahelisse võistlusprogrammi 25 tööd, mille hulgas filme näiteks Poolast, Slovakkiast, Kanadast. Eesti võistlusprogrammis kandideerib parima lühifilmi tiitlile 12 linateost.

Lisaks võistlusprogrammidele on festivali peakorraldaja Helen Vinogradovi sõnul suur rõhk tänavu ka Portugali ja Šoti filmidel. Ja seda jätkuvalt eesmärgiga tutvustada publikule igal aastal ka mõne konkreetse riigi, regiooni filmikunsti.

Järgmise nädala alguses startiv 11. animafilmide festival pakub samuti väga tihedat kava - nelja võistlusprogrammi 40 filmiga. "Kõige põnevam on aga ikkagi see, et saame näidata multifilmi "Siil udus" autori Juri Noršteini retrospektiivi," sõnas Animated Dreamsi peakorraldaja Margit Säde.

Lisaks on tema sõnul kindlasti vaatamist väärt animeeritud nõukogude propagandafilmid, mis kunstiliselt väga huvitavad ja poliitiliselt väga sisukad. Teemasid jagub Oktoobrirevolutsioonist kuni perestroikani välja.

Hetkel kuum