Eesti pangad hiigelboonuseid ei maksa

Anne Oja 16. november 2009, 18:56

SEB ja Swedbank tänavuste kehvade majandustulemuste tõttu hiigelboonuseid ei maksa.

SEB tugiüksuste valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit ütles: "Kuna Balti riikides, sealhulgas Eestis on selle aasta tulemused oluliselt kehvemad kui eelmisel aastal, on makstavad boonused kindlasti oluliselt väiksemad. Kui üldse boonuseid makstakse, siis vaid vähestes funktsioonides, kus tulemused on head - kuid sealgi on nad kindlasti oluliselt väiksemad kui eelmistel aastatel. Otsuseid teeme aga alles pärast aastatulemuste selgumist."
 
Swedbanki personalijuhi Signe Kaursoni sõnul on Swedbanki Balti riikide üksuse tulemustasusüsteem otseselt seotud üksuse majandustulemustega. 2009. aasta nõrkade majandustulemuste tõttu ei ole plaanis selle aasta eest tulemustasu maksta, lisas ta.

Boonustest loobumine ja dividendimaksete peatamine on pankades minevik, kirjutas täna Rootsi majandusleht Dagens Industri. Lehe läbi viidud küsitlus näitas, et suurpankades küünivad boonused tänavu kokku ligi 4 miljardile Rootsi kroonile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2009, 13:35
Otsi:

Ava täpsem otsing