• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurpuhastus Ida-Virumaal

  Äripäeva tänane kaanelugu pajatab õiguskaitseorganite suurest edusammust - kaitsepolitsei pidas teisipäeva hommikul pistise võtmises kahtlustatavana kinni Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi. Pistise andmises kuulati üle kaks ärimeest, ASi N&V omanik Nikolai Ossipenko ja ehitusettevõtte Sikford OÜ juhataja Rinat Hamidullin, läbi otsiti 20 kodu ja kontorit.
  Kahtlustuste kohaselt lõi linnapea mitmetele ettevõtetele soodustingimusi ja eeliseid Kohtla-Järve linnavalitsuse korraldatud remondi-, hooldus- ja korrashoiutööde ning teenuste riigihangete konkurssidel, tagades neile seeläbi riigihangete võidu. Vastutasuna sai Solovjov väidetavalt omakorda ettevõtjatelt varalisi soodustusi tasuta osutatud ehitus- ja remonttööde näol. Näiteks olevat OÜ Sikford linnapeale maja ehitanud. Tasuta.
  Äripäevale teadaolevalt on endisest politseikommisarist kommunaalärimees Nikolai Ossipenko juba aastaid Ida-Virumaad justkui oma väikest kuningriiki käsutanud, tema kõiki hankeid võitev ettevõte AS N&V tegutseb tavaliselt ülirentaablilt, 40-50% käibest kasumiks pole selle kommunaalteenuseid osutava (sic!) ettevõtte puhul miski eriline näitaja. 2008. aasta lõpuks oli ettevõttel jaotamata kasumit kogunenud juba üle 160 miljoni krooni. Ettevõte tegutseb tavapäraselt skeemi alusel - pakub kahtlustuste kohaselt suunatud hankel madalat hinda, kuid küsib hiljem lisatööde eest raha juurde. Näiteks aastatel 2000-2005 sai AS N&V Kohtla-Järve linnalt 69,9 miljonit krooni lepingujärgsete- ja 69,5 miljonit lisatööde eest! Septembris võitis AS N&V järjekordse, seekord 229 miljonit krooni väärt teede haljasalade hooldamise hanke, olles ainus pakkuja.
  Pole siis ime, et asi lõpuks ka uurimisorganite huviorbiiti jõudis. Linnapea Jevgeni Solovjov ütles 2006. aasta veebruaris, mil kirjutasime Ossipenko äridest, Äripäevale, et ta ei karda uurimisorganeid. "Miks me peaksime kartma, ega see pole esimene kord, kui neid asju uuritakse, see võib olla juba kolmas kord. Nii majanduspolitsei kui ka riigikontroll on uurinud ja kõik on korras olnud," selgitas Solovjov toona. Kindlasti süvendas tema kartmatust ka kindel seljatagune - viimastel valimistel sai keskerakondlasest Solovjovi seltskond (valimisliit Usaldus) linna 21kohalises volikogus 20 kohta ning tsementeeris oma võimu veelgi. Demokraatia?
  Äripäev ootab pinevusega ja kogu Ida-Virumaa elanikele kaasa elades - kas seekord tabati isikud lõpuks teolt?
  Ja loomulikult tahaksime uurijatele tunnustust avaldada - viimaste kuudega on tohutult palju korruptsioonikahtlusega inimesi kinni peetud ja/või üle kuulatud. Tõesti hea töö!
  Teine võimalus on muidugi, et olukord on nii hulluks läinud, et korruptsioon vohab kui malts, et organeil on ainult n-ö huupi arestimise vaev.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.