ÄP fototoimetus • 26. november 2009 kell 21:00

Lugeja arvab

Jüri Raidla: Eesti riik vajab audititÕiged mõtted. Kõige olulisem ongi see, et raiskava ja kohati enda eksistentsi ja paisumise nimel tegutseva riigistruktuuri reformimisel ei tohi olla tabusid. Kui vaja, muuta ka põhiseadust. Miks mitte alustada 51-liikmelisest parlamendist ja presidendi institutsiooni kaotamisest? President on nagu puukuju (pean silmas presidendi funktsiooni, mitte isikut).

Keskmine kuupalk langes 5,9%Tõeline kuupalk on see, kui keskmise palga arvestusse sisse arvata töötuks jäänute kuupalk miinusega.

Igaüks on oma pensioni seppMind hämmastab jutt sellest, et pensionisammaste abil on võimalik tagada endale hüvesid täis vanaduspõlv...On ju selge, et ainukesed kasusaajad on fondide haldajad. Pension Eestis ja eesti rahva iive on lahutamatult seotud. Kui sama järjekindlalt kui sambaid propageeritakse, toetaks riik laste arvukuse suurenemist ja haridust, oleks ehk lootust paremale pensionipõlvele. Siduge lõpuks see saadav pension laste makstavate maksudega.

Autor: ÄP

Hetkel kuum