BÖRS: Aasia vajub

Silvia Viidik 08. detsember 2009, 09:34

Aasia on tänasel kauplemispäeval tõmmanud väikesesse langusse.

Juhtivateks langejateks on pärast naftahinna vajumist ja Föderaalreservi juhi Ben Bernanke sõnavõttu USA majandust endiselt ohustavate tormituulte kohta olnud finants- ja energiasektori ettevõtted.

Canon, kes eile hoogsalt kerkis eeskätt põhjusel, et 28 protsenti tema käibest tuleb USAst, on täna võtnud samal põhjusel suuna langusele. Ka PetroChina on Hongkongis vajunud 1,3 protsenti. Üldiselt negatiivsel foonil on end hästi näidanud mängutootja Nintendo, kelle Super Mario Bros müük läks üle ootuste hästi. Ettevõtte aktsia on kerkinud 1,8 protsenti.

Jaapani Nikkei 225 indeks on vajunud 0,27 protsenti, Hongkongi Hang Seng indeks 0,47 protsenti. Hiina CSI indeks on langenud 1,22 protsenti ja India Sensex indeks on üldisele trendile vastu punnides kerkinud 0,41 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2009, 09:34
Otsi:

Ava täpsem otsing