NASDAQ: parim investorsuhetega ettevõte TEO LT

Kadrin Karner 10. detsember 2009, 19:35

NASDAQ OMX börsigruppi kuuluvad Tallinna, Riia ja Vilniuse börsid kuulutasid välja käesoleva aasta parimate investorsuhetega ettevõtted ja edukaima maaklerfirma Baltimaade väärtpaberiturgudel. TEO LT hinnati parimate investorsuhetega ettevõtteks Balti riikides.

Ettevõte võitis selle tiitli juba kolmandat korda, saades seekord 98 punkti 100st võimalikust. Samale tiitlile kandideerisid ka Tallinna Vesi ja SAF Tehnika. Lisaks hinnati TEO LT ka parimate investorsuhetega ettevõtteks NASDAQ OMX Vilniuse börsil.

Tallinna Vesi saavutas kõrgeima hinnangu parima majandusaasta aruande esitaja kategoorias Balti riikides. Suurima punktisumma kogujana Eesti ettevõtete seas hinnati Tallinna Vesi ka parimate investorsuhetega ettevõtteks NASDAQ OMX Tallinna börsil.

SAF Tehnika hinnati parimate investorsuhetega väikeettevõtteks Balti riikides ja ka NASDAQ OMX Riia börsi parimate investorsuhetega ettevõtteks. Ettevõte võitis mõlemas kategoorias juba neljandat aastat järjest, panustades jätkuvalt olulisel määral investorsuhete alasele tööle.

Kõige edukamalt parandas möödunud aasta jooksul oma investorsuhete kvaliteeti Balti riikides City Service Leedust, suurendades oma punktisummat 19% võrra.

Turu kvaliteedi määravad lisaks börsiettevõtetele ka börside liikmed. Parima NASDAQ OMX Balti börsiliikme tiitli omanikuks sai AS SEB Bankas Leedust. Komisjon tõstis esile nende kauplemisaktiivsust, pühendumist turu arendamisele ja kliendikeskset lähenemist.

"Me usume, et ettevõtete avatud juhtimisstiil ja infovahetus aktsionäridega on olulised. See on kogum eetikast, läbipaistvusest ja heast juhtimistavast. Investorsuhted on väärtus, mis mängib olulist rolli ettevõtete arengus ning jätkuvas võimes kaasata kasvuks vajalikku täiendavat kapitali investoritelt," sõnas Henrik Elfving, NASDAQ OMX Balti börside president.

NASDAQ OMX Balti börsiettevõtete TOP 20:
1. TEO LT
2. SAF Tehnika
3. Tallinna Vesi
4. VST
5. Nordecon International
6. Eesti Telekom
7. Grindeks
8. Baltika
9. City Service AB
10. Olympic Entertainment Group
11. Norma
12. Invalda
13. Arco Vara
14. Limarko laivininkystes kompanija
15. Apranga
16. Sanitas
17. Šiauliu bankas
18. Latvijas Kugnieciba
19. Latvijas Gaze
20. Merko Ehitus

Baltic Market Awards konkursiga alustati 2006. aastal, eesmärgiga tõsta esile börsiettevõtete parimad investorsuhete edendamise saavutused. Konkursi käigus hinnati iga ettevõtet rohkem kui 100 kriteeriumi järgi, võrreldes aasta- ja vahearuannete, börsiteadete ning ettevõtete veebilehtede kvaliteeti ja institutsionaalsete investorite hinnangut. Sel aastal hinnati kokku 58 ettevõtet.

Baltimaade börsiettevõtete hindamiskomisjoni liikmeteks olid akadeemikud, investorid ja NASDAQ OMX Balti börside esindajad, komisjoni tööd juhtis Geoffrey Mazullo (Director of Partners for Financial Stability (PFS) Program). Ettevõtete analüüsi viisid hindamiskomisjoni ja börsiekspertide juhendamisel läbi Riias asuva Stockholmi Majanduskooli üliõpilased.

2009. aasta Baltic Market Awards võitjaid:
• Parimate investorsuhetega ettevõte Balti riikides – TEO LT
• Parimate investorsuhetega ettevõte Tallinna börsil – Tallinna Vesi  
• Parimate investorsuhetega ettevõte Riia börsil - SAF Tehnika  
• Parimate investorsuhetega ettevõte Vilniuse börsil – TEO LT
• Parimate investorsuhetega väikeettevõte Balti riikides – SAF Tehnika
• Parima majandusaasta aruande esitaja Balti riikides – Tallinna Vesi
• Parim investorsuhetele panustav kodulehekülg Balti riikides – Grindeks, SAF Tehnika, TEO LT, VST
• Kõige edukam investorsuhete kvaliteedi tõstja Balti riikides – City Service
• Parim NASDAQ OMX Balti börsiliige – AB SEB Bankas

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2009, 19:37
Otsi:

Ava täpsem otsing