Tederiga seotud isikud said südalinna kinnistud

Piret Reiljan 17. detsember 2009, 00:00

Deltamax Group kuulub ettevõtjatele, kes ehitasid Hillar Tederile kuuluva Al Mare Majad OÜ tellimusel Rocca al Mare büroohoonet. Tederi firmale büroohoone ehitamine oli Deltamax Group emafirma Riverside OÜ peamine tegevus eelmisel aastal.

Deltamax Group kuulub ettevõttele Riverside OÜ, mis omakorda kuulub neljale eraisikule: Mirje Põllule, Andreas Nõule, Aivar Nõule ning Silvi Nõule. Riverside OÜ eelmise aasta aruandest leiab plaani laieneda Ukrainasse, kus ajab ostukeskustega äri Teder.

Riverside OÜ on asutatud 2003. aastal. Jääb arusaamatuks, kust võttis ettevõte raha Tederile kuulunud kinnistute ostmiseks. Ettevõtte omakapital oli eelmise aasta lõpus 18,4 miljonit krooni. Puhaskasum mullu 11 miljonit, 2007. aastal oli firma 3 miljoni krooniga kahjumis.

Ühendatud Kapitalile kuulunud kinnistute kaasomandite enampakkumine on tülli ajanud võlausaldajad Swedbanki ja Arco Vara, kirjutas Äripäev eile. "Meile ei meeldi, et Swedbank paneb kinnistud kiirkorras müüki ühe tervikuna. Kui mitte kiirustada ja müüa kinnistuid turuolukorra paranedes jupikaupa, tekiks Ühendatud Kapitali rohkem raha, kust saaksid oma osa mitte ainult esimese järjekoha hüpoteegi pidaja Swedbank, vaid ka meie," sõnas Arco Vara suuromanik Hillar-Peeter Luitsalu.

Arco Vara nõuet Ühendatud Kapitali vastu pole seni tunnustatud, kuni pole arbitraažikohtu otsust. Otsus peaks saabuma esmaspäeval, mis võiski panna Swedbanki enampakkumisega kiirustama.

Arco Vara bilansis on eelmise aasta lõpu seisuga Ühendatud Kapitali vastu üleval nõue ligi 70 miljoni krooni ulatuses, mullu hinnati nõuet 45% alla. "Praegu ei ole asjakohane spekuleerida, kas oleme sunnitud nõuet veel alla hindama või mitte," nentis Luitsalu.

Kui ei õnnestu raha tagasi saada, lubab Arco Vara teha hoolimata vaidlusest koostööd Hillar Tederiga, et leida sobivaid ärilahendusi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 18:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing