BÖRS: USAs levis taas optimism

Tarvo Vaarmets 21. detsember 2009, 23:14

USA börsid alustasid rahulikku pühade nädalat korraliku tõusuga. Investorite kindlust kasvatasid teated uutest ülevõtmistest.

Täna teatas Prantsusmaa ravimitootja Sanofi-Aventis oma plaanidest osta 1,9 miljardi dollari eest USA tervishoiukontsern Chattem. Kaevandusseadmete tootja Bucyrus ostab aga Terexi kaevandusseadmete üksuse 1,3 miljardi dollari eest. Lisaks tegi ka Spyker Cars General Motorsile uue pakkumise Saabi ostmiseks. 

Investorid, kes ka pühade ajal turgudele keskenduvad, võivad sel nädalal avalikustatavate mitmete majandusnäitajate põhjal saada selgema vastuse käesoleva aasta ralli põhjendatuse kohta.

Teisipäeval avalikustab USA valitsus oma lõplikku aruande kolmanda kvartali kogutoodangu kohta. Ökonomistid usuvad, et lõplik majanduskasv ühtib praegu teadaoleva 2,8%ga.

Sel nädalal tuleb uut infot ka eelnevalt okupeeritud ja uute kodude müügi kohta - mõlemalt novembri numbrilt oodatakse umbes kaheprotsendilist kasvu. Lisaks sellele avalikustatakse neljapäeval ka kestvuskaupade tellimusnumbrid, mis prognooside kohaselt näitasid novembris 0,5%-list kasvu.

Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas päeva 0,83% reedesest sulgemistasemest kõrgemal ehk 10414 punktil, laiapõhjaline Standard & Poor's 500 indeks näitas aga 1,05%-list edenemist ja kerkis 1114 punkti tasemele. Tehnoloogiaindeks Nasdaq sulgus 1,17%-lises plussis ehk 2238 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. December 2009, 23:14
Otsi:

Ava täpsem otsing