Bakuu investor: vähemalt preemiat nüüd ei maksta

Katariina Krjutškova 28. detsember 2009, 17:41

Prokuratuuri uurimise algatamine Gildi finantskelmuse kahtluse pärast tähendab investorile, et vähemalt ei maksta projektide pealt enam tulemustasusid, lausus Seaside Residence Baku võlakirjade omanik ja Trendamo OÜ juhatuse liige Peeter Kukk.

„Tagantjärgi ei saa olukorda parandada. Kogu maastik on kehv nagunii. Tagantjärgi saab ainult tõdeda, kus vead tehtud,“ nentis Kukk ja jätkas, „võib-olla saab ainult Gildi korrale kutsuda, sest muidu tuletatakse paberi peale kõvasid kasumeid ja võetakse selle alusel motivatsioonitasusid ja preemiaid välja.“

Kukk lisas, et investoritele on andnud Gild edasi väärate numbritega raporteid ja teave projektide kohta on olnud väga kõhn. Samas ei pühi ka Kukk ennast süüst päris puhtaks. „Ise olime ka lollid investorid ega kontrollinud, kui kõik hästi läks. Majanduslangusega hakkasid muidugi kõik kõike kontrollima,“ lausus ta.

Kuke hinnangul on Gildi puhul tegu püramiidskeemiga. Ta nimetab seda gildilikuks püramiidiks, sest klassikalisemad skeemid oleks väikses Eesti riigis juba varem paljastatud. „Aga midagi on seal, mis tekitab püramiidi, et rohkem raha sisse voolaks,“ lisas mees.

Kuke sõnul pole talle uurimisest veel teatatud ega tunnistust andma kutsutud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. December 2009, 18:01
Otsi:

Ava täpsem otsing