Anne Oja • 15. detsember 2011 kell 15:26

Kohus mõistis Gildilt investoreile 60 000 eurot

Harju maakohus mõistis täna Eesti ärimeeste raha kahjulikult paigutanud Gildilt pankrotis Seaside Residence Baku kasuks välja alusetult teenitud 60 000 eurot (938 796 krooni).

Raha ja kohtukulud peab maksma GILD Financial Advisory Services. Lisaks tuleb Gildil tasuda ka võlaõiguseadusest tulenevalt 21 662 eurot (ligi 338 937 krooni) viiviseid.

"Pankurid koorisid meilt teenustasu ja keeldusid seda ilma kohtuta tagastamast. Kuidas pankurid saavad veel tööd?" imestas Hans H. Luik, kes oli koos Marcel Vichmanniga Bakuu projekti suurimaid investoreid. Tuntud ärimeestest kaotas Seaside Residence Bakus oma raha ka Olari Taal ja Enn Veskimägi.

Aserbaidžaani pealinna Bakuu lähistele ligi 900 elamuga elurajooni kavandanud ja luhtunud 16,5 miljoni eurose võlakirjaemissiooniga seotud Seaside Residence Baku OÜ nõudis kohtus emissiooni korraldamist nõustanud Gildilt emissiooni korraldamistasu osalist tagastamist.

Luik on varem ajakirjandusele öelnud, et emissiooni korraldamistasu oli suurem kui ühegi Gildi kliendi reaalselt Aserbaidžaani investeeritud raha. Harju maakohus kuulutas Seaside Residence Baku pankroti välja mullu 7. septembril. Ettevõte taotles oma pankrotti ise.

Hetkel kuum