• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohus mõistis Gildilt investoreile 60 000 eurot

  Harju maakohus mõistis täna Eesti ärimeeste raha kahjulikult paigutanud Gildilt pankrotis Seaside Residence Baku kasuks välja alusetult teenitud 60 000 eurot (938 796 krooni).

  Raha ja kohtukulud peab maksma GILD Financial Advisory Services. Lisaks tuleb Gildil tasuda ka võlaõiguseadusest tulenevalt 21 662 eurot (ligi 338 937 krooni) viiviseid.
  "Pankurid koorisid meilt teenustasu ja keeldusid seda ilma kohtuta tagastamast. Kuidas pankurid saavad veel tööd?" imestas Hans H. Luik, kes oli koos Marcel Vichmanniga Bakuu projekti suurimaid investoreid. Tuntud ärimeestest kaotas Seaside Residence Bakus oma raha ka Olari Taal ja Enn Veskimägi.
  Aserbaidžaani pealinna Bakuu lähistele ligi 900 elamuga elurajooni kavandanud ja luhtunud 16,5 miljoni eurose võlakirjaemissiooniga seotud Seaside Residence Baku OÜ nõudis kohtus emissiooni korraldamist nõustanud Gildilt emissiooni korraldamistasu osalist tagastamist.
  Luik on varem ajakirjandusele öelnud, et emissiooni korraldamistasu oli suurem kui ühegi Gildi kliendi reaalselt Aserbaidžaani investeeritud raha. Harju maakohus kuulutas Seaside Residence Baku pankroti välja mullu 7. septembril. Ettevõte taotles oma pankrotti ise.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.