Anne Oja • 24. mai 2010 kell 15:58

Prokurör nõuab Livikole ja Kalvile üle 2 mln kr trahvi

Riigiprokurör Piret Paukštyš palus täna määrata Harju maakohtul Livikole ja ettevõtte juhile Janek Kalvile kartelli moodustamise eest 2,2 miljonit krooni trahvi.

Salaviina müümisele tähelepanu juhtinud Janek Kalvit tuleb prokuröri hinnangul nuhelda karistusseadustiku § 400 lg 1 järgi rahalise karistusega 150 päevamäära ulatuses ehk 719 700 krooniga. AS Liviko trahviks oleks sama paragrahvi järgmise lõike alusel 1,5 miljonit krooni.

Endist Offex Groupi, mis nüüd kannab Forgola Groupi nime, tahab prokurör karistada 750 000 krooniga. Ettevõtet esindab kohtus riigi poolt määratud advokaat, sest ettevõte taotleb oma pankroti väljakuulutamist.

Kui kohus prokuröri taotluse rahuldab, ootab Remedia juhti Aleksander Skoblovi 100 päevapalga suurune ehk 57 500 kroonine trahv ja kunagist Remedia suuromanikku Igor Zavizioni 150 päevapalga suurune ehk 21 750 kroonine trahv.

Harju maakohtu andmetel leidsid kartellis süüdistatavate kaitsjad üksmeelselt, et süüdistus on arusaamatu ja mõttetu ning palusid kohtult õigeksmõistvat otsust.

Kohus kuulutab otsuse 31. mail.

Hetkel kuum