Kadrin Karner • 31. mai 2010 kell 7:34

Liviko: kaebame edasi

Kuna me ei ole veel otsuse argumentidega lähemalt tutvunud võime vaid öelda, et ei mina ega Liviko ei ole midagi ebaseaduslikku teinud ning seetõttu kaebame ka otsuse edasi, teatas Liviko juht Janek Kalvi pressiteates.

"Süüdistus lähtus Liviko konkurentide omavaheliste telefonikõnede pealtkuulamisest, nn võltsitud maksumärgiga salaalkoholi süsteemi paljastamiseks. Liviko konkurentide omavahelistes telefonikõnedes oli sisuliselt tegemist hoiatamisega selle eest, et minu ja Livikoni on jõudnud kuuldused Offexi toodete müümisest alla hinna, millesse kohustuslikud riigimaksud ei mahu," ütles Kalvi.

"Minu ainus roll kogu selles asjas, milles mind süüdistatakse, on olnud selles, et olin alkoholitootjate liidu nimel kutsunud enda juurde toonase Offex Grupi juhi Rein Ermi ja Remedia juhi Aleksander Skoblovi, et informeerida neid kuuldustest, et turul on nende viin müügil odavamalt kui kohustuslike riigimaksude, fikseeritud alkoholiaktsiisi ja käibemaksu määr seda lubaksid. Erm lubas infot kontrollida," selgitas Liviko juht ning märkis, see, et turult toona nii palju võltsitud maksumärkidega alkoholi kokku korjati, näitab, et minuni jõudnud signaalid alkoholist, mille pealt ei tasuta riigimakse olid tõsised ja meil oli põhjust ka tegelikult muretseda.

Kalvi väitel läks asi edasi nii, et talle esitati süüdistus, mis rajanes teiste inimeste telefonikõnede sisul, millest ta midagi ei teadnud ega saanud seda ka kuidagi kontrollida.

"Liviko on tõusnud Baltimaade üheks juhtivaks alkoholifirmaks ausas konkurentsis ning sellisel kursil me ka jätkame," ütles Kalvi.

Hetkel kuum