Kadrin Karner • 26. juuni 2010 kell 8:37

Ritual: läheme pankrotti

Spordiklubi Ritual opereerinud Spordiharrastuse OÜ esitab tuleval nädalal kohtusse pankrotiavalduse. Klubi põhjendas võlgu Audentese Spordikeskusele ülikõrgete rendihindadega.

„See rent oli lihtsalt üle mõistuse kõrge. Ega sellist spordiklubi, mis maksaks renti 500 000 krooni pluss käibemaks, teist Tallinnas ei leia,“ rääkis Äripäevale Spordiharrastuse OÜ omanik ja juhatuse liige Merit Lõokene. Tema võttis ettevõttes juhi rolli üle peale seda, kui Ritual Audenteses asjad juuni alguses kokku pakkis.

Enne seda kuulus Spordiharrastuse OÜ jõusaalitreenerile Marko Sildojale, näitab äriregister. Järgmisel nädalal viiakse kohtusse selle aasta veebruaris loodud firma pankrotiavaldus.

„Me üritasime piisavalt kaua hakkama saada, et renti ja kommunaalmakseid maksta, mis talvekuudel olid kuni 300 000 krooni kuus,“ rääkis varem enda sõnul firmat nõuga aidanud Lõokene ja lisas, „jah, klubi teeniski päris korralikku käivet, aga suvi hakkas tulema ja kui talvel veel saime ots otsaga kokku, siis suvel sellist käivet ei ole võimalik kindlasti genereerida.“

Praeguse omaniku sõnul tuligi siis langetada otsus, kas võtta laenu või mitte. „Kuivõrd selliste rendihindade juures me perspektiivi edasi tegutseda ei näinud, saigi otsus tehtud,“ lisas ta.

Delfi foorumis arutasid endised Rituali kliendid selle üle, mis saab ette makstud kuutasudest. „See firma, millele need ettemaksed on tehtud (Spordiharrastuse OÜ - toim.), annab kohe sisse pankrotiavalduse ja ega sealt saabki ainult pankrotipesast midagi loota,“ ütles Lõokene.

Ta lisas, et Audentes tuli neile vastu ja lubas, et juuni kuuks ettemakse teinud kliendid saavad siiski Audentes Fitnessis tasuta sportida. „Tegelikult on Audentes lubanud kuni augusti lõpuni ettemaksu teinud inimestel sportida. Neid on ainult 34 inimest , kes tegid ettemaksu pikemaks ajaks kui augustini ja nende andmed olen edastanud Audentesele palvega, et kuivõrd neid on nii vähe, võimaldataks ettemaksude lõpuni sportida,“ selgitas omanik.

Hetkel kuum