Anne Oja • 27. juuni 2010 kell 5:25

Eesti kukkus rohkem läbi kui Island ja Kreeka

 

Selles reitingus on erinevate parameetrite järgi hinnatud 177 riiki, mis on turvalisuse mõttes jaotatud punasesse, oranži, kollasesse ja rohelisse tsooni. Punane on nn häiretsoon, oranž hoiatustsoon, kollane tagasihoidlik ja roheline jätkusuutlik tsoon.

Eesti asub kollases ehk tagasihoidlikus tsoonis, Ungari ja Katari vahel, kusjuures Ungari tulemused on Eesti omadest pisut paremad. Eestist loetakse õnnestunumaks ka Poolat, Slovakkiat, Omani, Maltat, Leedut, Kreekat, Argentiinat, Itaaliat, Mauritiust, Hispaaniat ja paljusid teisi riike, mida eestlased tavatsevad reeglina enda omast kehvemaks pidada.

Finantsvapustuse üle elanud Island kuulub rohelise ehk jätkusuutlike riikide sekka.

Kõige äpardunumad riigid on seejuures Somaalia, Tšaad ja Sudaan, kõige õnnestunumad aga Norra, Soome ja Rootsi.

Kogu edetabelit saad vaadata siit.

Hetkel kuum