Katre Pilvinski • 4. juuli 2010 kell 8:51

Turistid tõid juunis Eestisse enam kui 700 mln krooni

Juunis kulutasid välismaalased Eestis 706 miljonit krooni, kuid sama aja jooksul viisid eestlased 669 miljonit krooni välismaale.

Pankade Kaardikeskuse statistika järgi näitavad nii eestlaste kui ka välismaalaste kulutused võrreldes varasemate kuudega kerget tõusutrendi. Maikuus kulutasid välismaalased Eestis 644 miljonit krooni ja eestlased mujal maailmas 630 miljonit krooni.

Kevadel on nii Eestis kui välismaal tehtud kulutused küll väiksemad, kuid statistikast selgub, et eestlased on kulutanud välismaal rohkem raha kui turistid Eestis. Aprillis kulutasid välismaalased Eestis 527 miljonit krooni ja eestlased mujal 608 miljonit krooni. Märtsis on kulutatud summad vastavalt 432 miljonit ja 694 miljonit krooni.

Hetkel kuum