• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rogers: Müüge võlakirju, ostke futuure

  Investorid peaksid võlakirjad ära müüma ning kindlate investeeringutena ostma tarbekaupasid nagu hõbe ja riis, sõnab Rogers Holdings juhatuse esimees Jim Rogers.

  "Võlakirjad ei ole hea koht, kuhu enda raha panna," ütles Rogers Kuala Lumpuris Bloombergile. "Inimesed peaksid omama tarbekaupasid, kuna see on kindel "pelgupaik"," ütles mees, kes ennustas 1999. aasta tarbekaupade ralli ette, lisades et tähelepanu tuleb pöörata hõbedale ja riisile.
  Rogersi sõnul on kõige parem omada tarbekaupu ning teisi naturaalvarasid, teiste seas väärismetalle nagu hõbe, plaatina ja pallaadium. Tarbekaupade võlu seisneb selles, et juba praegu on tootmises tekkimas puudujäägid, lisas Singapuris baseeruv investor.
  "Ma oman ka kulda, mis on viimasel ajal olnud väga tugev," lisas ta. "Samas ma ei rutta kulda ostma, kuna mulle ei meeldi osta asju, mis on vaid otse üles liikunud."
  Rogersi sõnul on põllumajanduslikud tarbekaubad metallidest parema, kuna nende hinnad on "suures masenduses". Hetkel on näiteks suhkruhind kõigi aegade tipust koguni 75% allpool. Kui 1974. aastal tõusis suhkru hind 66 USA sendini naelast, siis täna hommikul kaubeldi 16,5-sendise hinnaga. "Mitte paljud asjad ei ole 75% odavamad 36 aasta järel, kuid suhkru puhul on see tõsi," ütles Rogers. "Põllumajanduslikud kaubad on masendavalt odavad võrreldes 20, 30 ja 40 aastataguse ajaga."
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Võimude põimumise räpane pesu vajab puhtaks küürimist
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eesti ettevõtluskeskkonna sirge pintsaku ja selge silmavaate nimel tuleb valgekraelise kuritegevuse kahtlused eriti hoolikalt läbi valgustada, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Euroopa aktsiaturud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud tõusid kolmapäeval kolmandat päeva järjest. Nädala esimese kahe päevaga oli regiooni turgudel viimase aasta suurim tõus, millele aitas kaasa omikrontüvega seotud hirmude laabumine, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud tõusid kolmapäeval kolmandat päeva järjest. Nädala esimese kahe päevaga oli regiooni turgudel viimase aasta suurim tõus, millele aitas kaasa omikrontüvega seotud hirmude laabumine, vahendab Reuters.
Kaubavahetus jätkab lennukat kasvu
Eesti väliskaubandus jätkab energiakandjate kallinemise toel kiiret kasvu: kaupade eksport suurenes oktoobris võrreldes möödunud aasta sama kuuga 18% ning import 32%.
Eesti väliskaubandus jätkab energiakandjate kallinemise toel kiiret kasvu: kaupade eksport suurenes oktoobris võrreldes möödunud aasta sama kuuga 18% ning import 32%.
Kirjastajate TOPi võitja: õpikute varajane digiteerimine tasus end kuhjaga ära
Distantsõppel kui sellisel oli varem hoopis teine, palju ebaolulisem tähendus. Nüüd on selgemast selgem, et digitaalne õppevara on tulnud selleks, et jääda, ütles kaubamärki Avita omava Bit ASi juhatuse esimees ja õpikuid koostava Avita kirjastuse peatoimetaja Ly Rammo.
Distantsõppel kui sellisel oli varem hoopis teine, palju ebaolulisem tähendus. Nüüd on selgemast selgem, et digitaalne õppevara on tulnud selleks, et jääda, ütles kaubamärki Avita omava Bit ASi juhatuse esimees ja õpikuid koostava Avita kirjastuse peatoimetaja Ly Rammo.