Anne Oja • 25. juuli 2010 kell 14:34

Dombrovskis varjas erastamise plaani

Läti peaminister Valdis Dombrovskis varjas avalikkuse eest rahvusvahelistelt laenuandjatelt saadud korraldust koostada nimekiri ettevõtetest, mida võiks erastada.

Eurokomissar Olli Rehn ütles neljapäeva õhtul, et Läti lubas rahvusvahelistele laenuandjatele riigi funktsioonide täitmiseks mittevajalike ettevõtete erastamise kaalumist.

Laenumemorandumis on punkt, mille kohaselt tuleb Lätil septembriks erastamiskõlblike ettevõtete nimekiri koos majandusnäitajate nagu kasumlikkuse, tütarettevõtete, dividendide ja palkadega kokku panna.

Dombrovskis on varem erastamiskuuldused kategooriliselt ümber lükanud, kirjutas Neatkariga Rita Avize. Peaminister nimetas seejuures ettevõtete erastamisest rääkivat dokumenti võltsituks ning keeldus selle sisu kommenteerimast.

Hetkel kuum