Kadri Paas • 7. august 2010 kell 6:20

Vaata, kes on Eesti kõige rikkamad arstid!

Äripäev koostas Haigekassa lepingupartnerite nelja viimase majandusaasta aruandeid uurides edetabeli, kust selgub, et kõige jõukam tohter on selle aja jooksul end premeerinud rohkem kui 20 miljoni dividendikrooniga.

Tabelisse on reastatud vaid need erapraksised, mille omanikud on endale nelja aasta jooksul vähemalt korra dividende määranud. Neid on haigekassa lepingupartnerite seas enamus. Valisime välja vähemalt pool miljonit krooni dividende maksnud ettevõtted.

Kõige ühtlasemalt on dividende maksnud hambaarstid. Mõnevõrra tagasihoidlikumalt eriarstid, kuid nende seast eristuvad miljonäridest silmaarstid, naistearstid, endokrinoloogid ja ortopeedid.

Aastaaruannete lugemisel selgus tähelepanu vääriv asjaolu. Nimelt seni, kuni erapraksistel haigekassaga lepingut ei olnud, neist suurem osa vireles. Kasumit saadi napilt, dividendidest ei maksnud unistadagi.

Õige pea pärast seda, kui haigekassa oli hakanud äriühingult meditsiiniteenust ostma, paranesid majandusnäitajad hüppeliselt.

Hetkel kuum