3. september 2010 kell 19:35

Obama asub majandust päästma uuel nädalal

Ühendriikide president Barack Obama teatas reedel, et asub uuel nädalal tööle abimeetmetega, mis peaksid tõstma USA tööhõivet.

"Ma võtan järgmine nädal sõna laiemal hulgal abimeetmetel," ütles president Valge Maja ees, vahendab Reuters. President tervitas muuseas ka täna avaldatud augustikuist tööturu raportit, mis näitas, et erasektor loob endiselt uusi töökohti juurde.

"Me oleme kindlad, et me liigume õiges suunas, kuid me soovime seda majanduslikku taastumist hoida tugevana ning kiirendada töökohtade teket, mida see riik sedavõrd hädasti vajab," ütles Obama.

Obama vihjas juba esmaspäeval mitmetele võimalikele muudatustele, rääkides keskklassi maksuvabastuste laiendamisest, rohelisse energiasse investeerimisest, infrastruktuurikulutuste suurendamisest ning ettevõtetele maksusoodustuste loomisest suurema tööhõive nimel.

Pärast Iraagi "sõja" lõppenuks kuulutamist oodatakse esimeselt mustanahaliselt Ühendriikide presidendilt otsustavamaid samme majandusprobleemidega võitlemiseks. Juba novembris toimuvad kongressivalimised ning hetke tulemuste põhjal ootab demokraate ees kaotus.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum