Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: Wall Streeti lahja rahasupp

  Jätkuvalt pole suured uudised emmanud Wall Streeti ning millegi kindla puudumisel on investorid otsustanud pigem müüa kui osta.

  Kolmapäeval pole suuri uudiseid turgudele jõudnud, mistõttu on tähelepanu alla võetud teisel pool Atlandi ookeanit toimuv. Iirimaal on taas tuure kogumas riigi raha suunamine pangandussektorisse ning rahva vastasseis sellele tegevusele.
  „Euroopa turgude nõrkus on otseselt mõjutatud sellest, mida iirlased võtavad ette Irish Allied Bankiga, mis saab Hispaania ning Kreeka streikidest ning kogu Euroopa kontinendi murekoormast,“ ütles Stifel Nicolausi direktor Tom Schrader CNN-ile.
  Ühendriikides on Esindajatekoda arutlemas eelnõu üle, millega soovitakse karistada Hiinat seoses riigi valuutamanipulatsiooniga. Ometi tegi Hiina täna ametliku avalduse, et riigi juhtkond soovib rahvusvaluuta paindlikkust suurendada.
  Ettevõtete tasandil on mitmel mandril peatähelepanu langenud AIG peale. Kindlustushiid peab parasjagu USA valitsusega läbirääkimisi, millega rahandusministeerium saaks hakata järk-järgult vähendama enda enamusosalust firmas. Lisaks on AIG hetkel vägagi tegev Aasias. Firma võib asjaga seotud inimeste sõnul juba täna jõuda kokkuleppele müüa kaks Jaapani elukindlustusharu Prudential Financialile 4,8 miljardi dollari eest.
  Kindlasti on Eestis suur hulk erainvestoreid, kes omavad Citigroupi aktsiaid. Ühendriikide valitsus paneb müüki 2,2 miljardi dollari eest Citigroupi eelisaktsiaid. Rahandusministeeriumi sõnul alustatakse müüki juba täna ning müüdav kogus sõltub turu tingimustest.
  Keskpäevaks olid S&P sektorid läbisegi rohelised ning punased. Suurima tõusu on läbi teinud energiasektori ettevõtted, samas kui vähim usku on investorid pannud tervishoiusektorisse.
  Kullaralli muudkui kestab. Kui suvel püstitas kuld 1264 dollari peal uue rekordi ning seejärel kukkus kolinal, siis nüüd on tõus osutunud elujõuliseks. Täna keskpäevaks kallines unts kulda 0,33%, 1313 dollarini. Nafta hind liigub samuti üles. Barrel musta kulda tõusis 1,42%, 77,23 dollarini.
  Tuntud suurfirmade aktsiad on täna enamuses languses, kuid kaotused pole olnud suured. Enim kukkusid MetLife’i (-1,5%) ning Starbucks (-1,5%), samas investorid on enim soovinud osta SanDiski (+5%) ning Citigroupi (+2,4%) aktsiaid.
  Euro ületas täna 1,36 dollari piiri ning eurooplaste ühisvaluuta jätkab justkui redelist ülesronimist. Poole päevaga kallines euro 0,39%, võrdudes 1,3630 dollariga. Dollar on kukkumas ka jeeni, naelsterlingi ning Austraalia dollari vastu.
  Keskpäevaks langes Dow Jones tööstuskeskmine 6 punkti ehk 0,06%. Nasdaqi indeks kukkus sama ajaga punkti ehk 0,06% ning S&P 500 koondindeks langes punkti ehk 0,09%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Infoturbe ekspert: identiteedivargusi on rohkem kui maailmas inimesi, teadlikkus peab tõusma
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
Tänavust infoturbeaastat iseloomustavad uued ründeviisid, kasvav identiteedivarguste arv, keerukamaks muutunud ründed ning digitaalse tarneahela riskid, kirjutab IT-ettevõtte Datafox infotrube juht Janar Randväli.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Liina Kersna jääb ametisse Valitsuses ei tohi alla 7 liikme
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Peaminister Kaja Kallas otsustas haridusministri Liina Kersna tagasiastumispalvega oodata uue valitsuseni.
Haapsalu raudtee pikendamine liigub teadmata tulevikku
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.
Lisaks Tallinna Haigla Euroopa Liidu taasterahastust eemaldamisele otsustas valitsus lõpetada ka Turba–Risti raudtee ehitamisele 34 miljoni euro mahus toetuse andmise.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.