Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  BÖRS: USA tõusis spekulatsiooni najal

  Ühendriikide aktsiaturud sattusid reedel spekulatsioonide keerisesse, sest uudised nõrgast tööturust tekitasid lootuse Föderaalreservi tugevamast sekkumisest.

  Ühendriikide Tööministeeriumi teatel kaotas majandus septembris 95 000 töökohta, mis on oodatust palju rängem arv. Bloombergi poolt küsitletud ökonomistid prognoosisid 5000 töökoha ärakadumist. Üllatuslikult püsis üleriigiline töötusemäär 9,6% peal.
  „Septembrikuine raport näitab taas kord, et majanduse taastumine on väga nõrk,“ ütles Chase Investment Councili president Peter Tuz. „Samas on majanduse kehv olukord tõstmas tõenäosust, et Föderaalreserv asub rohkem raha turgudele pumpama, mis osade investorite meelest on positiivne nähtus, sest see lisab likviidsust turgudele.“
  Samuti pakkus investoritele huvi hulgimüügi inventaride maht. Kaubandusministeeriumi teatel kasvas inventar augustis 0,8%. Ökonomistid ootasid 0,4-protsendilist tõusu. 
  Neljapäeval avas tulude avalikustamise hooaja alumiiniumihiid Alcoa ning firma kolmanda kvartali puhaskasum ületas analüütikute ootuseid. Kui mitte arvestada mõningaid tulusid-kulusid, oleks kasumiks tulnud üheksa senti aktsia kohta. Samal baasil ootasid analüütikud kasumiks viis senti aktsia kohta. Puhaskasum vähenes aastaga 77 miljonilt dollarilt 61 miljonile ehk kaheksalt sendilt aktsia kohta kuuele sendile. Käive kasvas 15 protsenti, 5,3 miljardile dollarile.
  Kuld asus pärast hommikust taas tõusuteele, kerkides päevaga 0,88%, 1347 dollarini. Nafta hind sai samuti neljapäevasest kukkumisest üle ning barrel musta kulda kallines 1,35%, 82,77 dollarini.
  Valuutaturul oli euro kurss muutlik. Õhtuks tõusis Euroopa ühisvaluuta 0,02%, 1,3923 dollarini. Märksa suurem uudis oli aga dollari kukkumine alla 82 jeeni piiri päevasiseses kauplemises. Õhtuks jänkide valuuta suutis veidi kosuda, odavnedes 0,30% ning võrdudes 81,04 jeeniga.
  Vaid väike osa tuntud suurettevõtete aktsiatest ei leidnud investorite toetust. Enim kukkusid Motorola (-3,38%; 8,30), Bank of America (-0,98%; 13,18) ning Kraft Foodsi (-0,83%; 30,93) aktsiad. Positiivsest päevast lõikasid suurimat kasu SanDiski (+6,09%; 39,52), Delli (+3,17%; 13,69) ning Fordi (+2,55%; 13,66) aktsionärid.
  Reede õhtuks tõusis Dow Jones tööstuskeskmine 58 punkti ehk 0,53%, sulgudes 11 006 punkti peal. Nasdaqi indeks tõusis 18 punkti ehk 0,77%, 2402 punktini. S&P 500 koondindeks sulgus 1165 punkti peal, tõustes 7 punkti ehk 0,61%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.