• Jaga lugu:

  Tallinna börsil miniralli

  Sel nädalal on mitmed Tallinna börsi aktsiad saanud uue hingamise. Turuosaliste arvates võivad tõusu taga olla aga kõigest väikeinvestorite ülekeevad emotsioonid.
  Nädala kolme esimese päevaga on Baltika aktsia kallinenud 14,1% ja tõusnud 1,05 euroni (16,58 kroonini) ehk kõrgeima tasemeni pärast möödunud aasta septembrit. Nordecon Internationali aktsia on poole nädala jooksul kosunud 12,8% ning jõudnud 1,50 euroni (23,47 kroonini) ehk tasemele, kus ehituskontserni väärtpaber liikus viimati mai keskpaigas.
  Samas on turg tervikuna jäänud märksa passiivsemaks. Tallinna börsi koondindeks OMXT on sama ajaga tõusnud vaid 3,7%, kuna suuremate aktsiate hinnaliikumised on olnud märksa tagasihoidlikumad. Tallink Grupp on kolme päevaga tugevnenud 4,5%, Olympic EG 7,8% ja Merko Ehitus kõigest 0,2%.
  LHV maaklerteenuse juhi Alo Vallikivi sõnul on viimastel päevadel Tallinna börsi väiksema kaliibriga ettevõtete väärtpabereid tõstnud eelkõige väikeinvestorite emotsioonid.
  "Aktsiad, millest suuremad fondid ja institutsionaalsed investorid on eemale hoidmas, on eriti altid liikuma vastavalt väikeinvestorite meelsusele. Tihti ei pöörata tähelepanu ettevõtte fundamentaalsetele näitajatele ning lähtutakse printsiibist, et kuna teised aktsiad tõusevad, siis peavad ka pikalt ühe koha peal seisnud aktsiad liikvele minema. Kui suuremate aktsiate taga on Eesti makromajandusest tulevad positiivsed signaalid, siis paljude teiste puhul on määravaks emotsioonid ja turuga kaasajooksmine," märkis Vallikivi.
  Väikeinvestorite aktiivsusest annab märku ka väga elavaks muutunud kauplemine. Nii näiteks registreeriti eile Tallinnas koguni 807 tehingut, mis on kõrgeim aktiivsuse näitaja pärast selle aasta 5. veebruari. Harukordne on ka see, et viimased kaks päeva on saanud käe valgeks kõik Tallinna börsil noteeritud viisteist väärtpaberit.
  Täna ootaks aktiivse kauplemise jätkumist. Põhitähelepanu võiks koonduda Premia Foodsile, kes tuli eile õhtul pärast turu sulgemist välja tugeva III kv müüginumbriga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Venemaa tõstab hoogsalt intresse
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.