Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uue tehase avanud Ensto plaanib lisa

  "Majanduslangus oli meie jaoks nohu," tunnistas Ensto Ensek ASi ja Ensto Elekter ASi juhatuse esimees Üllas Täht ringkäigu ajal uues tehases. Jah, ka 2009. aasta alguses töötati Ensto Eestis osalise tööajaga, kuid tänavu suvest, kui tööd alustas eile ametlikult avatud tehas, töötatakse maksimumvõimsusel neljas vahetuses.
  Ensto Tallinna tehase juht Peeter Mõrd rääkis, et järgmisel aastal hakkavad tööle uued ja veelgi võimsamad seadmed, mis lubavad tehase võimsust kasvava nõudluse tingimustes suurendada.
  Ensto OY president ja juhatuse esimees Timo Luukkainen teatas üritusel, et loodetavasti ei ole kaugel ka aeg, kui avatakse veel üks tehas Tallinnas.
  Majandusminister Juhan Parts nimetas seda heaks uudiseks. "See on hea sõnum, et Eesti on majanduslikult konkurentsivõimeline ja et Ensto plaanib jätkuvalt Eestisse investeerida, nagu äsja kuulsime," kiitis tehase avamisel osalenud Parts.
  Hoogsalt kasvab ka ettevõtte töötajate arv. Täht rääkis, et Ensto Keila tehasesse on tänavu juba 40 uut inimest tööle võetud ning lähiajal plaanitakse värvata veel 20. "Meie jaoks on 2010 väga edukas aasta. Kui praegu töötab meil (Eestis kokku - toim) 450 inimest, siis aasta lõpuks ulatub töötajate arv 500ni," kinnitas Täht.
  Parts avaldas lootust, et soomlased ei käsitle töökohtade loomist Eestisse kaotusena, vaid suhtuvad sellesse kui kahe vennasrahva koostöösse.
  Kogu Ensto kontsernis töötab Tähe sõnul 1600 inimest, kellest 28% Eestis. Tootmise Soomest Eestisse ületoomise põhjustena nimetas Täht väiksemaid tootmiskulusid, koolitatud tööjõudu, Soome-Eesti kultuurilist sarnasust ning head kommunikatsiooni.
  Ensto OY üks omanikke Timo Miettinen ütles, et temal on ka väike mure seoses laienemisega. "Kas jätkub piisavalt kvalifitseeritud tööjõudu," rääkis ta ning lisas, et loodetavasti õnnestub Eestil hiljuti käivitunud "Talendid koju" programm. "Loodan, et teie talendid tulevad koju või siis need talendid, kes siin on, siia jäävad, sest meie vajame neid siin," ütles Miettinen.
  Neljapäeval ostis Ensto Prantsuse nutivõrkude tootja Novexia. "Lisaks kasvule katsume areneda ja laieneda ka ettevõtete ostmise kaudu," ütles Luukkainen ning lisas, et tänu Novexiale suudab Ensto sel aastal teenida käivet üle 230 miljoni euro (ligi 3,6 miljardit Eesti krooni). Ta rõhutas, et Ensto on sedavõrd rahvusvaheline ettevõte, et 75% käibest tuleb mujalt kui ettevõtte sünnimaalt Soomest. "2015. aastaks suudame käibe kahekordistada," lubas Ensto OY juhatuse esimees.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.