• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Harjo: Lõugas peaks kahju hüvitama

  Distsiplinaarsüüteoga hinnatava kahju osas on esitatud Vello Lõugasele ettepanek kahju vabatahtlikuks hüvitamiseks, märkis Tallinna transpordiameti juht Andres Harjo.

  Harjo sõnul vabastati Vello Lõugas ametist distsiplinaarsüüteo tõttu. „Tuvastatud distsiplinaarsüütegu seisnes volituste ületamises tellimuste esitamisel ning seoses sellega kaotas ta usalduse,“ kommenteeris Harjo.
  Distsiplinaarsüüteoga hinnatava kahju osas on esitatud Vello Lõugasele ettepanek vastavalt avaliku teenistuse seadusele (ATS) kahju vabatahtlikuks hüvitamiseks. „Vastavalt ATS-ile on Lõugasel kaks nädalat, kas esitada vastulause või kahju hüvitada,“ lausus Harjo.
  Lõugase vabastamine leidis aset siis, kui talle oli tutvustatud distsiplinaarmenetluse kokkuvõtet, lisas transpordiameti juht.
  Arvestades distsiplinaarsüüteo raskust ei olnud muud sanktsioonid kohased.„Vello Lõugasele mingit lahkumishüvitist ei makstud,“ rääkis Harjo.
  Harjo sõnul esitas Mati Songisepp avalduse omal soovil lahkumiseks.
  „Kuna Songisepp oli haiguslehel ja töösuhe temaga tulenevalt sellest peatunud, ei olnud võimalik tema suhtes otsustada distsiplinaarkaristuse kohaldamist,“ kommenteeris Harjo.
  Kehtivate seaduste kohaselt aga tuleb lahkumisavaldus rahuldada hiljemalt 30 päeva jooksul. „Nii jõudiski kätte lahkumistaotluse rahuldamise tähtaeg ning puudus õiguslik alus selle rahuldamata jätmiseks,“ rääkis Harjo.
  Millega nimetatud isikud plaanivad tegeleda või tegelevad ei ole Äripäevale teada.
  Äripäev proovis eile mõlemale isikule helistada, kuid Songisepp ütles, et ei ole aega ajakirjanikuga rääkida ja viskas toru hargile. Lõugase telefon annab kogu aeg kinnist tooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Raadiohommikus: alternatiivturu IPOmaania
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
IPOde sadu jätkub – sellest nädalast saab Nasdaq Balti alternatiivturul First North märkida kahe Eesti ettevõtte aktsiaid.
Kinnisvaraarendaja: oleks tore, kui palgad kasvaksid veelgi kiiremini
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.
Kinnisvara hinnatõus peegeldab Eesti inimeste jõukust ja poleks ka hullu, kui Tallinna uue korteri ruutmeetri hind jõuaks 10 000 euroni, ütles lähiaastatel börsile minna plaaniva kinnisvaraarendaja Liveni üks omanik Andero Laur.