Alyona Stadnik • 12. november 2010 kell 15:50

"Meelemuutuse pärast tehtud seadused on halvad"

Ettevõtja Jüri Mõisa arvates on eriti halvad seadusemuudatused need, mis on tehtud poliitikute meelemuutuse pärast.

Mõis on üldjoontes nõus väitega, et pidevad seadusemuudatused ja selle kaudu halduskoormuse kasv võivad tappa nii mõnegi ettevõtliku inimese ettevõtlikkuse, nagu ütles kaubandus-tööstuskoja juht Toomas Luman eilsel kaubanduskoja juubelivastuvõtul.

„Samas on see mingil määral mõistetav, et me liigume nõukogude ajast tsivilisatsiooni ja kõiki asju ühe korraga ei jõua,“ kommenteeris Mõis.

Toomas Luman ütles eile, et ettevõtjaid võiks kaasata seadusmuudatustesse algusest peale ja seda selleks, et ettevõtjad mõistaksid muudatuse vajadust ning tuleks kaasa seaduse mõtte ja sisuga selle täitmisel.

Mõis kuulub aga nende inimeste hulka, kes arvavad, et peab oma, mitte teise  ettevõtte ega seadusandja tööd tegema. „Eesti ettevõtetel on üldiselt nõuka-aegadest tunne, et nad tahaksid poliitikutele nõu anda,“ lausus Mõis.

Mida arvate Juhan Partsi sõnumist, et meie jaoks on oluline ettevõtete ja avalike institutsioonide huvi ühendamine avatud konkurentsis ja majanduses? „See on iga ühiskonna ideaal. Iseenesest on see jutt jumalast õige," vastas Mõis.

„Konkurentsiamet on võtnud endale ühiskonna valitseja rolli, tahab määrata kõike ja jagada kõike headeks ja halbadeks, põhimõtteliselt siiamaani on jaganud kõik halbadeks,“ rääkis Mõis.

Majandusministeeriumi ja praegustest allasutustest tuleks rindejoonte kaotamist alustada, selleks et ühendada ettevõtte huvid avatud konkurentsis ja majanduses, lisas Mõis. 

 

 

 

 

Hetkel kuum