• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Wall Street kergelt plussis

  Kahepäevane langus on seljataga ning tänast päeva alustasid investorid veidi optimistlikumalt. Päeva esimeses pooles on Ühendriikide aktsiaturul kosunud  kõige enam tehnoloogiasektor.

  Täna lükkas kauplemisele hoo sisse valitsuse poolt avaldatud raport, mille kohaselt tarbekaupade hinnad olid oktoobris rekordiliselt madalad. Uudis jagas investorid kaheks. Ühed leidsid, et madala inflatsiooni tõttu võib Föderaalreserv võtta kasutusele lisameetmeid, et turgutada majandust. Teised usuvad, et madal inflatsioon võib põhjustada hindade tõusu kuna raha liiguks tarbeainete turule.
  Tehnoloogiasektoris võidutses kolmapäeva pärastlõunal NetApp (+2,51 protsenti), kellelt on täna pärast sulgemist oodata kvartalitulemusi. Ettevõttele järgnesid Qualcomm, kelle aktsiahind kerkis 3,51 protsenti ja Oracle +1,23 protsenti. Teistes sektorites on tugevaimad tõusjad Ford +1,88 protsenti, Nike +1,47 protsenti ja Merck & Co +1,44 protsenti.
  Suurimad kukkujad on täna Bank of America, kelle aktsiahind on kaubeldud 2,2 protsenti odavamaks, Hewlett-Pacard -1,44 protsenti ja Adcvance Micro Devices -1,2 protsenti.
  Tarbeainete turul valitseb siiani langus. Toornafta hind on täna kukkunud 1,98 protsenti 80,72 dollarini, kulla hind on odavnenud 0,13 protsenti 1337 dollarini.
  Peamised börsiindeksid olid päeva esimeses pooles rohelised, Dow Jones +0,01 protsenti, Nasdaq +0,5 protsenti ja S&P500 +0,27 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Eesti aasta auto valimisel ruulisid “elektrikad”
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Eile õhtul selgus tiitli Eesti Aasta Auto 2022 kandja, milleks on täiselektriline Hyundai Ioniq 5.
Ehitusettevõtete TOP: hinnatõusud pole enam järsud, vaid igapäevased
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.
Seekordses Äripäeva TOPi saates räägime ehitusettevõtete TOPist. Suuremad ehitusprojektid on üsna pikaajalised ja praeguse hinnatõusulainetuse ajal on väga keeruline tööde maksumust prognoosida. Nii on ehitusturul tekkimas lepingud, kus peatöövõtja marginaal on fikseeritud, kuid ehitusega seotud kulud tasutakse avatud arvete alusel.