Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sisutühi ja naljatu komöödia

  Kui halbu filme ei vaataks, siis ei oskaks vist häid hinnata ja kehvikutest eristada.
  Film "Õigeks ajaks" on küll üks sellistest, mis paneb ka keskpäraseid suhtekomöödiaid ja ulmefilme, millest ma midagi suurt pole varem arvanud, kõrgemalt hindama.
  Põhjuseid selleks on mitu. Kinokülalise väikseimgi soov on filmitemplisse minnes põnevat lugu kogeda. Sel filmil paraku mingit suurt sõnumit maailmale edasi anda pole. Võib-olla ainult seda, et vähem sahmerdades säästab igaüks maailma ja päästab iseend.
  Lugu on igatahes nõrk, korduvalt nähtud ja ei midagi üllatavat. Kaks teineteisest mitte lugupidavat meest (osades Robert Downey jr Ja Zack Galifianakis), kehv asjaolude kokkulangemine, sunduslik üheskoos reisimine, et üks meestest oma esimese lapse sündi saaks näha ja teine Hollywoodi tähesära nautida, ongi kogu süžee, mis pooleteise tunni jooksul meelelahutuse asemel suutis hoopis meelt jahutada.
  Loomulikult tuleb selle teeloleku juurde arvata veel hulga autode hävitamine, keevalised sõprussidemed ning labased allapoole vööd ja pilvesolekunaljad. Ja isegi nende väljamõtlemisega pole eriti pingutatud, ent see ei tohiks tegelikult üllatada.
  Igatahes valdas mind filmi vaadates suur kärsitus, aeg kippus venima. Tundus, et ma polnud ainuke, sest pimeduses vilkus aeg-ajalt mobiiltelefonide ekraane, kust suure tõenäosusega kellaaega kiigati.
  Ent iga halva asja juures on ka midagi head. Kahte punkti on film ikka väärt. Ühe annaks paari üksiku nalja eest, mis filmi mahtusid ja tõesti suunurgad muigele ajasid. Teise aga tüpaažide heale väljamängimisele mõningates kohtades - seal, kus stsenaarium magedusi ette ei näinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: tarneahelaid ootavad ees suured muutused
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtted muudavad oma tootmise asukohti – kas siis viies neid poliitiliselt sobivamatesse ja turvalisematesse riikidesse või lõpptarbijatele lähemale. Ent tarneahelate ümberkujunemine toimub aeglaselt ja selle mõju hakkab avalduma veelgi aeglasemalt, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.