Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna 17 aastat tagasi asutati Pankade Kaardikeskus

  Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

  18 aastat tagasi
  24.11.1992. Soome-Eesti ühisaktsiaselts Kohila Paber avas ümbrikutsehhi, mille rajamine läks maksma 7 miljonit krooni.
  24.11.1992. Ilmus Äripäeva esimene maakonna erinumber, esimene lisaleht oli pühendatud Pärnule.
  17 aastat tagasi
  24.11.1993. Hansapank ja Tallinna Pank asutasid Pankade Kaardikeskuse ASi.
  24.11.1993. Registreeriti AS Leibur.
  24.11.1993. Sai teatavaks, et Põhja-Eesti suurim põllumajandussaaduste kokkuostja Tallinna Puu- ja Köögiviljakaubastu reorganiseeriti RASiks P & K.
  16 aastat tagasi
  24.11.1994. Tallinna lennuväljal maandus Komimaal kaaperdatud lennuk, mille kaaperdaja andis end ametivõimudele üle.
  13 aastat tagasi
  24.11.1997. ASi Viljandi Aken ja Uks uus plastaknatehas alustas tööd.
  24.11.1997. Aval Kindlustuse AS hakkas kandma ärinime Leks Elukindlustuse AS (9.11.99 ühines ASiga Ühispanga Elukindlustus).
  12 aastat tagasi
  24.11.1998. Saare maakohus kuulutas välja ASile Viru Rand kuulunud kalatöötleja ASi  Läätsa pankroti.
  10 aastat tagasi
  24.11.2000. Eesti Olümpiakomitees (EOK) vahetus peasekretär: sellel kohal alates 29.04.97 töötanud Rein Haljand valiti asepresidendiks (lahkus sellelt kohalt 2002. aastal) ja EOK uueks peasekretäriks sai Toomas Tõnise.
  6 aastat tagasi
  24.11.2004. Viimsis põles maha AS Viimsi Lihatööstus.
  4 aastat tagasi
  24.11.2006. Sakslastele kuuluv väikelennuk Piper 46T, pardal kaks sakslasest ärimeest ja üks austerlasest piloot, tegi vahetult pärast õhkutõusmist hädamaandumise Tartu lähistel Ülenurme lennuvälja lähistel metsas; kõik kolm meest pääsesid eluga.
  2 aastat tagasi
  24.11.2008. Tallinnas varises öösel lumetormis kokku Audentese kilest tennisehall.
  24.11.2008. Kaalujälgijate katusorganisatsioon Weight Watchers Eesti AS lõpetas Eestis tegevuse ehkki rühmad olid avatud kuni 2008. aasta jõuludeni (kaalujälgimiseprogrammi tegevuse võttis üle Eesti kapitalil põhinev OÜ Figuurisõbrad).
  24.11.2008. Tallinna ringkonnakohus karmistas koolitüdruk Veronika Dari mõrvale ja Riigi Kinnisvara ASi eksjuhi Tiit Ottise tapmiskatsele kaasa aitamise eest Andrei Grišinile mõistetud vanglakaristust 9 aastalt 13 aastale, teistele süüdimõistetutele Harju maakohtu poolt 5.05.08 määratud vangla-aastad (Dmitri Štšerbakov 8, Nikolai Galkovski 9, Aleksandr Semjonov 9) jäid muutmata (riigikohus ei muutnud 15.06.09 ringkonnakohtu otsust; Dmitri Štšerbakov tegi atentaadikatse Tiit Ottisele 7.10.05, ent üks juhuslik kuul tabas Veronika Dari pähe ja neiu suri haiglas  teadvusele tulemata 11.10.05).
  1 aasta tagasi
  24.11.2009. AS Saku Õlletehas avas tollal Skandinaavia moodsaima liitriste purgiõllede villimisliini, mis läks maksma 31 miljonit krooni.
  24.11.2009. Kapo pidas kinni ja kuulas üle Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi, teehooldusfirma ASi N & V omaniku Nikolai Ossipenko ja ehitusettevõtte OÜ Sikford omaniku Rinat Hamidullini; Solovjovile esitati kahtlustus pistise korduvas võtmises ja ärimeestele selle andmises.
  Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus?, ajakiri Eesti Majanduslugu jm.
 • Hetkel kuum
Dmitri Fefilov: mida rohkem edasi, seda ohtlikumaks läheb
Euroopa Keskpank jättis eile ootuspäraselt intressimäärad muutmata – ja seda hoolimata euroala majanduse väga süngest olukorrast ja peaaegu ideaalsele tasemele jõudnud inflatsioonimäärast. Kuid tundub, et kriis pole piisavalt tugev, et EKP jõulise otsuse ära teeks, kirjutab börsitoimetaja Dmitri Fefilov.
Euroopa Keskpank jättis eile ootuspäraselt intressimäärad muutmata – ja seda hoolimata euroala majanduse väga süngest olukorrast ja peaaegu ideaalsele tasemele jõudnud inflatsioonimäärast. Kuid tundub, et kriis pole piisavalt tugev, et EKP jõulise otsuse ära teeks, kirjutab börsitoimetaja Dmitri Fefilov.
Suur analüüs: üks vana strateegia aitab laisal investoril turgu edestada
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Nike juht süüdistab kehvas innovatsioonis kaugtööd
Turul on keeruline ellu viia suurt muutust, kui inimesed töötavad kodukontoris, põhjendas Nike tegevjuht John Donahoe ettevõtte mahajäämust innovatsioonis.
Turul on keeruline ellu viia suurt muutust, kui inimesed töötavad kodukontoris, põhjendas Nike tegevjuht John Donahoe ettevõtte mahajäämust innovatsioonis.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eesti 200 saab Tallinnas kaks abilinnapea kohta
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.