• Jaga lugu:

  Börs: Pühadenädal lõpetatakse langusega

  Ühendriikides on pühadenädal ning seetõttu on reedel lühendatud tööpäev ja börs suleti lõunal. Taaskord on päevakorda kerkinud eurotsooni võlaprobleem ning seetõttu lõpetas aktsiaturg nädala sammu madalamal.

  Tänupühade ja lühendatud tööpäeva tõttu on täna Wall Streetil ligi 30 protsenti madalam kauplemisaktiivsus. Täna on ka päev, mida Ühendriikides kutsutakse ,,Black Friday” ehk mustaks reedeks, mil sajad tuhanded ameeriklased teevad jõulude eelseid sisseoste.
  Kolmapäeval tõi optimismi tarbijakulutuste tõus ja  vähenev töötuabiraha taotlejate arv, kuid nädala viimasel kauplemispäeval kerkis taas päevakorda eurotsooni võlaprobleem ning aktsiaturg oli üldises languses.
  „Iirimaa nõustus abipaketiga, kuid paljud analüütikud usuvad, et ka Portugal vajab rahasüsti. Tekib küsimus, kas ka Hispaanial on vaja lisa raha ja kui on siis kui palju.” teatas CNN-ile Miller Taback & Co analüütik Dan Greenhaus.
  Täna olid suurimad kukkujad JPMorgan -1,49 protsenti 37,59 dollarile, Wells Fargo & Co -1,48 protsenti 26,71 dollarile ja AIG -1,22 protsenti 41,25 dollarile. Väheste tõusjate seas oli Ford +1,07 protsenti 16,12 dollarile, Cisco +0,41 protsenti 19,54 dollarile ja Apple +0,31 protsenti 315,76 dollarile.
  Ka tarbeainete turul oli näha langust. Kuld kukkus lõunaks 0,99 protsenti 1361 dollarile ja toornafta -0,02 protsenti 83,81 dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.