Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Pühadenädal lõpetatakse langusega

  Ühendriikides on pühadenädal ning seetõttu on reedel lühendatud tööpäev ja börs suleti lõunal. Taaskord on päevakorda kerkinud eurotsooni võlaprobleem ning seetõttu lõpetas aktsiaturg nädala sammu madalamal.

  Tänupühade ja lühendatud tööpäeva tõttu on täna Wall Streetil ligi 30 protsenti madalam kauplemisaktiivsus. Täna on ka päev, mida Ühendriikides kutsutakse ,,Black Friday” ehk mustaks reedeks, mil sajad tuhanded ameeriklased teevad jõulude eelseid sisseoste.
  Kolmapäeval tõi optimismi tarbijakulutuste tõus ja  vähenev töötuabiraha taotlejate arv, kuid nädala viimasel kauplemispäeval kerkis taas päevakorda eurotsooni võlaprobleem ning aktsiaturg oli üldises languses.
  „Iirimaa nõustus abipaketiga, kuid paljud analüütikud usuvad, et ka Portugal vajab rahasüsti. Tekib küsimus, kas ka Hispaanial on vaja lisa raha ja kui on siis kui palju.” teatas CNN-ile Miller Taback & Co analüütik Dan Greenhaus.
  Täna olid suurimad kukkujad JPMorgan -1,49 protsenti 37,59 dollarile, Wells Fargo & Co -1,48 protsenti 26,71 dollarile ja AIG -1,22 protsenti 41,25 dollarile. Väheste tõusjate seas oli Ford +1,07 protsenti 16,12 dollarile, Cisco +0,41 protsenti 19,54 dollarile ja Apple +0,31 protsenti 315,76 dollarile.
  Ka tarbeainete turul oli näha langust. Kuld kukkus lõunaks 0,99 protsenti 1361 dollarile ja toornafta -0,02 protsenti 83,81 dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.