Indrek Kald • 21. detsember 2010 kell 19:19

Aaviksoo: Savisaar küsis kolmandikku rahast sulas

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul on valitsuse julgeolekukomisjonile esitatud materjalid Edgar Savisaare kohta muljetavaldavad, näiteks tõi ta välja, et kiriku rahastamisest rääkides paluti kolmandikku rahast sulas.

"Kui lisaks kiriku rahastamisele räägitakse, et kolme miljonit ei saa, saab poolteist, üks kolmandik saab sulas ja kaks kolmandikku ülekandega ja lisaks veel terve rida detaile korduvatest kohtumistest, siis ei jäänud julgeolekukomisjoni liikmetele küll muljet, et tegemist oleks ausa ja läbipaistva rahastamisega ja see puudutaks ainult kiriku ehitust," ütles Aaviksoo täna eestikeelsele "Aktuaalsele kaamerale".

Aaviksoo märkis, et Savisaare rahaküsimise viis on konspiratiivne ja kokkusaamistel arutati konspiratsiooniteemat. "Raha ülekande viis on konspiratiivne," kinnitas ta. Rääkides raha üleandmise tõkestamisest kapo poolt, selgitas minister, et kapo on võimaliku rahastamisega seotud isikud kutsunud vestlusele, mis on neid isikuid ilmselt veennud rahastamise jätkamise ohtlikkuses.

Hetkel kuum