Indrek Kald • 21. detsember 2010 kell 20:43

Savisaar: ma pole raha küsinud

Keskerakonna juht, Tallinna linnapea Edgar Savisaar kinnitas, et pole küsinud Venemaalt raha erakonna rahastamiseks.

"Ma ei ole kellegi mõjuagent, ma ei ole erakonnale raha küsinud ja ma ei ole mingeid rahasid ka saanud," ütles ta täna kell 12.30 toimunud pressikonverentsil. "Kõik see, mis on kokku lepitud Andrei Pervozvannõi Fondiga, see on meile tulnud – tähendab, mitte meile tulnud, vaid tulnud kirikule – ja ta on tulnud õigeusukiriku ehituseks, nii nagu oli kokku lepitud," lisas Savisaar.

"See, et Venemaa tahab likvideerida Eesti asja ajavat Savisaart, ega see ei ole ilmselt uudis nendele inimestele, kes on kursis Eesti lähiajalooga. Aga see, et nad kasutavad selleks Eesti eriteenistuste abi, on vähemalt sama suur skandaal kui ühe kiriku ehituse ründamine jõulude eel," rääkis Savisaar täna ennelõunal pressikonverentsil.

Keskerakonna juhtatuse liige, partei parlamendifraktsiooni juht Kadri Simson kinnitas samal pressikonverentsil, et Keskerakonna rahastamine toimub täiesti selgelt vastavalt seadustele ja on läbipaistev. "Meie rahastamine peab olema kordades läbipaistvam kui valitsuserakondade rahastamine, sest meile ei andestataks ühtegi vale liigutust," lisas ta.

Hetkel kuum