Indrek Kald • 22. detsember 2010 kell 9:33

Savisaar: ma ei astu tagasi

Keskerakonna juht Edgar Savisaar teatas täna linnavalitsuse pressikonverentsil kapo eile hilisõhtul avaldatud materjale kommenteerides, et kaitsepolitsei on tema poolel ning ta ei ole tagasi astunud.

"Ainult väited ja oletused, mitte tõendid," iseloomustas ta raportit ERRi teatel. "Mina nimetaksin seda dokumenti öövarjus kergel käel kokku pandud paberiks, mida minul on küll raske tõsiselt võtta."

Savisaar teatas täna linnavalitsuse pressikonverentsil kapo eile hilisõhtul avaldatud materjale kommenteerides, et kaitsepolitsei on tema poolel ning ta ei ole tagasi astunud. Keskerakonna juht lisas, et täna hommikul jõudis ta kapo raporti läbi lugeda ja tal on hea meel, et ettekanne toetab tema sõnu.

Kapo raport on Savisaare kinnitusel katkendlik. "Mulle on pettumuseks, et ei ole avaldatud minu ja Raivo Aegi vestlust 3. novembrist. Kapo kõrged ametnikud õhutasid mind Vene poolega suhteid jätkama," väitis linnapea Delfi teatel.

Savisaar toonitas, et inimesed saavad tekstist tõenäoliselt erinevalt aru. "See on ettekande kõige nõrgem küsimus – ta on poolik ja ei sisalda tõestusi ning võimaldab mitmeti tõlgendada," selgitas ta Delfi teatel.

Keskerakonna esimees oli talle omaselt kriitiline ka ajakirjanduse suhtes. "Ma tean, et te otsite keskerakondlasi, kes sooviksid minu tagasiastumist ja olete neid ka leidnud. Kuid seda on liiga vähe, ma pean tulema teid õpetama," sõnas ta ERRi vahendusel.

Abilinnapea Merike Martinson kinnitas, et tema meelest ei pea linnapea tagasi astuma.

Hetkel kuum